Riekko: Keskeneräinen jumala

Tämän palstan kautta voit ilmoittaa netissä olevia science fiction-, fantasia- tai kauhutekstejäsi keskustelijoiden arvioitavaksi. Tähän eivät kuulu novellit, jotka ovat ilmestyneet verkkolehdissä.

Valvoja: Moderaattorit

Riekko: Keskeneräinen jumala

ViestiKirjoittaja JallaJalla » 12.09.2006, 22:04:22

En oikein tajunnut tuota Salomo-juttua novellin alussa. Se vaikutti jotenkin täysin irralliselta muusta tarinasta. Lukemista haittasi myös se, että koko teksti oli yhtenä pötkönä. Voisit harkita tekstin jakamista kappaleisiin.

Novellin maailma ei ollut oikein yhtenäinen. Enimmäkseen tuli mieleen synkkä varhaisteollinen aikakausi, mutta jotkin enemmänkin keskiaikaan kuuluvat asiat kuten miekkojen käyttö rikkoivat tunnelmaa. Novellin maailmaa voisi siis hieman miettiä tarkemmin. Tyylilaji myös vaihteli rajusti sadusta hirviötarinaan. Muuten novellin tunnelma oli hämmentävän nyrjähtänyt ja omalla tavallaan kiehtova.

Tarina oli mielestäni hyvä. Juoni lähtee kehittymään alkuun päästyään yhä oudommaksi ja henkilöt muuttuvat vinksahtaneemmiksi. Jos vain jaksat paneutua tekstiin uudelleen jonkin ajan päästä, niin saat tästä muokattua oikein hyvän novellin.
Science! But what is science?
JallaJalla
 
Viestit: 175
Liittynyt: 31.08.2006, 10:38:35
Paikkakunta: Espoo

Re: Riekko: Keskeneräinen jumala

ViestiKirjoittaja Riekko » 17.10.2006, 18:18:36

Kiitokset ja syvä kumarrus erittäin osuvista kommenteistasi, JallaJalla.

JallaJalla kirjoitti:Voisit harkita tekstin jakamista kappaleisiin.

Tähän kommentoin sen verran, että teksti on jaettu kappaleisiin Nova-kisan ohjeiden mukaisesti, eli kappaleen vaihtuessa ensimmäinen rivi sisennetään tabulaattorilla. Tämä voi hämätä tyhjään riviväliin tottunutta lukijaa (lisätietoja tästä aiheesta löytyy täältä).
Riekko
 
Viestit: 5
Liittynyt: 22.08.2006, 19:30:25

ViestiKirjoittaja Piikki » 18.10.2006, 12:16:30

Jos tarkkoja ollaan niin repliikit kuuluu myös sisentää, ne ovat yleensä omia kappaleitaan(elleivät kytkeydy johtolauseeseen tai muuhun kerrontaan niin, etteivät ole kappalejaon asemassa)

Jotkut ihmettelevät, mistä tämä vaatimus sisennyksille. Kyseessä on yleinen kaunokirjallinen vaatimus, jos arveluttaa niin kannattaa katsoa kaunokirjallista romaania ja miten jutut on siellä toteutettu (poikkeuksia on, mm. Saramago).

Netissä usein joudutaan kappalejako merkitsemään tyhjällä rivivälillä, joka on oikeasti siirtymän merkki. Muutahan väliä tällä säännöllä ei ole, kuin että kässäreissä se helpottaa lukemista ja asian ymmärtämistä.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina


Paluu Verkossa ilmestyneet novellit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron