MaKo: Sci-Fi tarinoita

Tämän palstan kautta voit ilmoittaa netissä olevia science fiction-, fantasia- tai kauhutekstejäsi keskustelijoiden arvioitavaksi. Tähän eivät kuulu novellit, jotka ovat ilmestyneet verkkolehdissä.

Valvoja: Moderaattorit

MaKo: Sci-Fi tarinoita

ViestiKirjoittaja MaKo » 05.04.2008, 18:55:22

Heips,

pistin joku aika sitten kotisivulle ladattavaksi & luettavaksi kaksi viime vuosina kirjoitettua Sci-Fi -tarinaa:

http://mkoskim.drivehq.com

Hmmh, mitähän noista nyt sanoisi... 2006/2007 vuoden vaihteessa kirjoitettu "Ylimielet" on saanut joitain kommentteja, jotkut tykkää, jotkut eivät niin kauheasti. Nyt keväällä 2008 kirjoitettu "Nyx" ei ole vielä juuri kommentteja saanut, eikä se oikeastaan sellaista juuri kaipaakaan.

---

Varmaksi en voi luvata, mutta varmaan muitakin mielessä pyöriviä tarinarunkoja tulee kirjoitettua enemmän tai vähemmän valmiiksi paketeiksi, joten lisää luettavaa voi olla tiedossa tässä ajan saatossa.
Viimeksi muokannut MaKo päivämäärä 22.12.2008, 01:04:18, muokattu yhteensä 1 kerran
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 16.04.2008, 21:41:58

Sivuille lisätty uunituore ja vielä viimeistelemätön scifi-tarina "Noakin avaruusarkki" (PDF, A5-koossa, 12 sivua). Lyhyt ja kevyt :)

Nyt myös HTML: http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/html/arkki.html
Viimeksi muokannut MaKo päivämäärä 13.05.2009, 19:01:42, muokattu yhteensä 1 kerran
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 22.03.2009, 20:34:26

Vähän tietojen päivitystä. Kirjoituksia ladattavissa osoitteesta:

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/

Pistin tarinoiden linkit eilettäin taulukkoon ja lisäsin mukaan niiden saamia kommentteja.

---

Tällä hetkellä ladattavissa olevien tarinoiden esittely pikaisesti:

Omenavarkaat, Noakin avaruusarkki ja Kuokkavieraat ovat hiukan kieli poskella kirjoitettuja scifi-novelleja, tavallaan samaa sarjaa. Trilogian neljäs osa on vielä kirjoittamatta.

Maak ja Pikku-Piid -tarinan kirjoitin futuristiseksi saduksi, koska sen alkuperäinen idea antoi sille myöten.

Matkalla Marsiin on yksi tapa toteuttaa miehitetty lento Marsiin ;)

Pekka, Noita ja korppi on Matkalla Marsiin -tarinan jälkimainingeissa syntynyt pieni välipalatarina.

Ektoplasmaa sentrifugissa on eräänlainen kokeilu, tutkimusartikkelin muotoon puettu kummitustarina, joka irvailee tutkimusartikkelien tekemisestä ;) En ole ihan lopullisen tyytyväinen tarinaan, se ei irroita ideasta kaikkea sitä, mitä voisi, joten mahdollisesti paranneltu versio on saatavilla joskus tulevaisuudessa.

Pink Floyd: The Jurassic Theme Park on Pink Floydin odysseia -kirjan lukemisen jälkeen kirjoitettu fanfic siitä, mitä Pink Floydin seuraava albumi voisi pitää sisällään.

Roomalainen keittiö on mietteitä ohjelmoinnista. Oikeastaan se on vielä vasta alku, koska itselläni oli vaikeuksia puristaa päässä pyöriviä ajatuksia kirjoitettuun muotoon. Jatkuu joskus tulevaisuudessa...

Ulkopiiri (alustus) on alustus yhdenlaiselle scifistiselle fantasiamaailmalle. Pidän maailmaa niin herkullisena, että kirjoitan tietysti loppuun tuon itse johtotarinan, mutta todennäköisesti ajan kanssa myös muita tähän kategoriaan kuuluvia tarinoita.

Ylimielet on dekkaritarinaksi puettu tutkielma älykkäistä koneista ja se voi olla suht raskas sellaisille ihmisille, joilla ei ole asiasta pohjatietoja. Eräs tekoälyn tutkija piti kuitenkin tarinaa oikein viihdyttävänä ja se on poikinutkin keskusteluja, joiden perusteella on täysin mahdollista, että tämä tarina tulevaisuudessa laajenee ja paisuu yhden 100 sivua lisää.

Ylimielille olen kirjoittamassa "jatko-osaa", mutta se on hyvin toisentyyppinen tarina.

Nyx on eräänlaista avaruusoopperaa. Vaikka se on eräänlainen ylijäämäideoiden jätesanko (se sisältää sellaisia scifi-ympäristöjä, joita en voi millään pitää realistisina tulevaisuuden visioina, vaikka ne pohjaavatkin reaalimaailmaan), niin useimmiten, kun alan sitä lukemaan, niin minun itseni on pakko lukea se loppuun.

---

Lisätty myös uusin Paskalinnut, joka on tapojeni vastaisesti eräänlainen lyhyt rakkaustarina tai oikeammin lyhyt pätkä pidemmästä rakkaustarinasta :)
Viimeksi muokannut MaKo päivämäärä 13.05.2009, 19:01:03, muokattu yhteensä 1 kerran
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja summa » 25.03.2009, 11:00:17

Erinomainen idea linkittää paitsi novellit, myös palaute. Novellien lyhyet esittelyt ja sivumäärän ilmoittaminen tekevät teksteihin tarttumisen myös helpommaksi.

Luin samalta istumalta Maak ja Pikku-Piidin, tuollaisenaan se ei vielä ihan toimi novellina, mutta varsinkin tarinan lopetus on jo ideana niin hyvin oivallettu että sitä kannattaa kehittää - paras jätetään viimeiseksi! (Paitsi ihan viimeinen lause, pelkät irralliset kerronnan keinot eivät tee tarinaa opettavaiseksi tai sadunkaltaiseksi.)

Vinkiksi: Kun lähdet rakentamaan tällaiset erilaisten ideoiden pohjalta novellia, mieti, mitä haluat tekstillä sanoa, mikä on sen tavoite. Kenen tarina teksti on? Punainen lanka alkaa erottua, kun siivoaa tekstistä muuten vain, kirjoittajan mielijohteesta siihen tulleet lauseet. Samalla myös novellin nimeäminen helpottuu.
summa
 
Viestit: 213
Liittynyt: 08.11.2004, 16:20:00
Paikkakunta: Tampere

ViestiKirjoittaja MaKo » 26.03.2009, 13:27:08

Kiitokset palautteesta!

summa kirjoitti:Erinomainen idea linkittää paitsi novellit, myös palaute. Novellien lyhyet esittelyt ja sivumäärän ilmoittaminen tekevät teksteihin tarttumisen myös helpommaksi.


Tuohan se on ollut nimenomaan se ajatus.

summa kirjoitti:Luin samalta istumalta Maak ja Pikku-Piidin, tuollaisenaan se ei vielä ihan toimi novellina, mutta varsinkin tarinan lopetus on jo ideana niin hyvin oivallettu että sitä kannattaa kehittää - paras jätetään viimeiseksi!


Mielessäni on muutamia ajatuksia, joilla tuota tarinaa voisi laajentaa, mutta vielä ei ole ihan tarpeeksi uusia ideoita, jotta alkaisin töihin. Saa sitten nähdä, että tuleeko tarinalle jatko-osa vai laajennanko tuon nykyisen versioksi 2.0 :)

summa kirjoitti:(Paitsi ihan viimeinen lause, pelkät irralliset kerronnan keinot eivät tee tarinaa opettavaiseksi tai sadunkaltaiseksi.)


Heh, joo, Maak ja Pikku-Piid ei toki suoranaisesti juoneen nojaakaan. Sadunomaiseksi kutsun sitä yksioikoisen maailman takia ja opettavaisuus taas viittaa lähinnä tarinassa esiintyviin keveisiin faktoihin ja termeihin (esim. Tau-planeetan radan eksentrisyys ja sen vaikutukset, galaksien mustat aukot ja magneettikentät jne) :)

summa kirjoitti:Vinkiksi: Kun lähdet rakentamaan tällaiset erilaisten ideoiden pohjalta novellia, mieti, mitä haluat tekstillä sanoa, mikä on sen tavoite. Kenen tarina teksti on? Punainen lanka alkaa erottua, kun siivoaa tekstistä muuten vain, kirjoittajan mielijohteesta siihen tulleet lauseet. Samalla myös novellin nimeäminen helpottuu.


Mun novelleja on kyllä moitittu siitä, että ne vaikuttavat keskeneräisiltä. Ehkä jätän liian helpolla kehittämättä tarinat loppuun saakka ja ottamatta ajatuksista kaikkea sitä irti, jota niistä voisi ottaa... Tai sitten ruuvaan kylkeen liikaa kiinni tavaraa, minä kun mielelläni tankkaan tarinat täyteen ideoita mieluummin kuin rakennan tarinan yhden varaan...

Yleensä kuitenkin tarinoissa on mietitty sekä ajateltu yleisö että myös se, kenen tarina on kyseessä ja mitä sillä kerrotaan. Monet tarinat syntyvätkin sellaisten ainesten ympärille, jotka on karsittu pois jostain toisesta. Maak ja Pikku-Piidin ydin on keksinnöissä, alun tarkoitus on rakentaa näyttämön niiden esittelemiseksi. Kunhan niitä myöhemmin keksii lisää, niin ehkä sitten tarinan keskeneräisyyden tunteestakin pääsee pois...
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 09.04.2009, 18:11:07

Ihan vain tiedoksi. Ylimielet sai uuden aloituskappaleen, joka on koottu aikoinaan pois jätetystä tausta-aineistosta. Samoin mukaan on lisätty esipuhe "varoittelemaan" tarinan paikoitellen raskaasta luonteesta. Ylimielten versio 4.0 ladattavissa täältä:

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/pdf/ylimielet.pdf

EDIT: Nyt myös HTML: http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/html/ylimielet.html


---
EDIT: Linkki korjattu.
Viimeksi muokannut MaKo päivämäärä 13.05.2009, 19:02:28, muokattu yhteensä 2 kertaa
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 23.04.2009, 09:53:04

Päivityksiä:

Uudenkarhea, vielä hivenen viimeistelemätön scifi-novelli ladattavissa kotisivuilta:

Lohikäärmeen lento (178kB, 32 sivua, A5)

Kuvaus: "Avaruustutkimusalus Draconis lähtee tutkimusmatkalleen Aurinkokunnan ulko-osiin, Kuiperin vyön taakse. Kaikki ei kuitenkaan suju aivan suunnitelmien mukaan...

Nanoputkenkovaa scifiä rakastaville lukijoille kirjoitettu kyberneettinen avaruusseikkailu. Tekniikkaa, fysikkaa, numeroita ja taatusti paperinohuita henkilöhahmoja, jotka eivät varasta näyttämöä pääasialta."

EDIT: HTML: http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/html/draconis.html

---
EDIT: Linkki korjattu.
Viimeksi muokannut MaKo päivämäärä 13.05.2009, 19:03:08, muokattu yhteensä 2 kertaa
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 13.05.2009, 18:58:45

Jos PDF:iin tarttuminen on tuntunut vaikealta, niin nyt on kotisivuilla asiaan helpotusta. Uudenkarhean konvertterin ansiosta tarinat ovat nyt yhtä lukuunottamatta luettavissa HTML-formaatissa:

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/

HTML-konversio ei ole ihan täydellinen, joissain tarinoissa olevat kuvat, taulukot, kaavat ja sellaiset puuttuvat HTML-versiosta. Mutta muuten ihan kelvollisia konversioita.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 15.09.2009, 15:05:35

Kotisivuilla on nyt luettavissa uudenkarhea scifi-novelli "Jäämies":

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/home.htm#jaamies

Samainen "Jäämies" löytyy myös Risingshadowilta.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 30.12.2009, 01:38:44

Uusi novelli, "Kotiapulainen", kevyehkö kertomus ihmisestä ja robotista, on lisätty kotisivuille:

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/home ... iapulainen

...sekä Risingshadowille:

http://fi.risingshadow.net/index.php?op ... pic=4991.0

Kyseinen tuotos on kiertänyt kirjoitusringin kautta, mutta ringin palautteen perusteella ajateltuja korjauksia siihen ei ole vielä tehty.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 15.01.2010, 14:18:13

Uusi sarja, Acta Universitatis Cityplexus, saa päivänvalon!

Mistä raha tulee? Mihin se menee? Mikä on Krediverse ja mikä on kreditaatio? Me emme vielä tiedä tätä, mutta 2100 taitteen tutkijat valuuttafysiikan laitoksella tietävät sen:

Acta Universitatis Cityplexus: Kreditaatio - Valuutan välinen vetovoima
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 29.01.2010, 14:33:33

Acta -sarja on nykyään Annales -sarja, sillä sain asiantuntevalta taholta kuulla, että Acta-sarjoissa julkaistaan tyypillisesti yksittäisiä isompia töitä yhdeltä tekijältä (väikkärit) ja Annales-sarjassa sitten nipussa useampi pienempi työ useammalta tekijältä.

---

Kreditaation lisäksi Annales -sarjasta löytyy nyt (linkit HTML-versioihin, kotisivuilta ladattavissa myös nätit A5-kokoiset PDF:t):

Valuuttafysiikan terminologiaa: - Tulevaisuudessa valuuttafysiikka näyttelee tärkeää roolia kaikenlaisen rahaliikenteen suunnittelussa. Tästä artikkelista vähän kättä pidempää mukaan valuuttafysiikkaan tutustumiseksi :)

Turingin toinen testi - eli se testi, jota Turing ei tullut ajatelleeksikaan.

Nämä ovat "Huvin vuoksi" -sarjaa, mutta tukevampaakin luettavaa on luvassa. Tulossa on asiaa ainakin automaattisista autoista. Eilettäin kirjoittelin alkua artikkelille, jossa mietitään, miten Aurinkokunnassa majailevista valtavista hyödyttömistä painovoimarotkoista saataisiin kultakaivoksia :)
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 02.02.2010, 20:26:57

MaKo kirjoitti:...Eilettäin kirjoittelin alkua artikkelille, jossa mietitään, miten Aurinkokunnassa majailevista valtavista hyödyttömistä painovoimarotkoista saataisiin kultakaivoksia :)


Tämä artikkeli on sitten valmis: "Kuilusta kultakaivokseksi" - Vuonna 2088 avaruustekniikan osastolla pohditaan, kuinka päästäisiin käsiksi kaasujättiläisten uumenissa majailevaan aarreaittaan eli kuinka hyödynnettäisiin niiden valtavat vetyvarannot. Tarjolla on teknistä spekulaatiota laidasta laitaan; spekulaation vakavuusasteen määrittelee lukija.

http://mkoskim.drivehq.com/Tarinat/home ... es_jupiter

HTML-versiossa ei ole kuvia eikä taulukoita, ne ovat vain PDF-versiossa. Kuvat ovat lisäksi tällä hetkellä melko karkeita, ja muutenkin tällaisten spekulaatioiden kirjoitustyyli on vielä hakusalla.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 03.02.2010, 22:23:18

Annales-sarjaan saapui kaksi uutta tulokasta, aihepiirinä tällä kertaa nanotekniikka ja osittain robotiikka:

Paljon iloa pienestä paketista - tämä on nopeasti tausta-aineistosta muokattu esittely Cityplexin maailman nanotekniikalle eli "mikrobotiikalle". Ajatus taustalla on se, ettei tulevaisuudessa suoranaisesti enää puhuta nanotekniikasta, se on arkipäivää, vaan kaikenlainen molekyylien, älyaineiden ja kasvavien solukoiden kanssa puuhailu on mikrobotiikan nimellä kulkevan "sateenvarjon" alla.

En halua ottaa kovin rajusti kantaa siihen, perustuuko molekulaarinen nanotekniikka (MNT) enemmän tunnelointimikroskooppien vai geenimanipulaation tekniikoiden varaan. Itse uskoisin, että pidemmällä aikajänteellä molemmat ovat käytössä jossain muodossa.

Robotiikan terminologiaa - täältä löytyy lyhyt lista suunnittelemastani "uudissanastosta" (joka kyllä luonnollisesti on pääosin lainattu muusta scifi-kirjallisuudesta). Mikä on femiitti, virtubotti, synorgi ja smaggeri?

Keskustelen hyvin mielelläni näiden spekulaatioiden "todenmukaisuudesta" ja korjailen tausta-aineistoa sitä mukaa, kun uusia asioita nousee esille.

Vielä yksi Cityplexin keskeinen aihealue pitää koettaa saada taustamateriaalista alustaviksi Annales-sarjan artikkeleiksi eli älytekniikka.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

ViestiKirjoittaja MaKo » 18.02.2010, 21:02:21

Annales -sarja kasvaa, vaikka oikeasti mun pitäisi olla kehittämässä kanditaattia Novaan. Tällä kertaa vuorossa on avaruusajan mittojen esittelyä:

Avaruusajan mitat - ajanlasku, matkat ja nopeudet - "Meidän auto kulkee varmasti 200 nanoa, ainakin alamäkeen..." - "Joo, joo, tiskaan, tiskaan, hetki vaan, kilo tai pari..." - "Veikko on kyllä pitkä mies, varmasti yli kuusi nanoa." - Mitä nämä ihmiset oikein höpöttävät? Se selviää tästä artikkelista. Ota suosiolla käsiisi PDF, HTML-versiosta puuttuvat lukuisat asiaa selventävät taulukot :)

Artikkeli on joiltain osiltaan vielä vähän puutteellinen, mutta ajattelin, että tästä voisi olla iloa ja hyötyä muille scifi-kirjoittajille.

EDIT: Ai niin, pitää kotosalla lisätä kyseiseen artikkeliin vielä lähdeteokseksi "Nimbus ja tähdet" - arvasin heti kirjaa ensisilmäyksellä selatessa, ettei sellainen kirja voi olla huono, jonka takaa löytyy taulukko kilosekunneista! EDITEDIT: Tehty.
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

Seuraava

Paluu Verkossa ilmestyneet novellit

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron