Finnconin kirjoittajaohjelma

Kirjoittajien esittelyt ja keskustelua kirjallisuudesta, lehtiartikkeleista, tv-sarjoista, elokuvista jne.

Valvoja: Moderaattorit

Re: Finnconin kirjoittajaohjelma

ViestiKirjoittaja Piikki » 22.07.2011, 16:13:24

Kpuvolan dekkaripäivillä olen nähnyt joskus semmoisen palautetuokion, että erikseen ilmoitettavana aikana esiraati kertoo raaditetuista novelleista jotakin yleisölle. En nyt luetteloisi jokaista kisanovellia (jo siksikin, että ei jokainen teksti kuulu yleisölle julkisesti), mutta esim. niin että voisi ilmoittautua ennakkoon, kysyä paikan päällä, ja esiraati kertoisi yleiset kommentit kisasta. Puoli tuntiakin varmaan riittäisi jo jonkinmoisen palautteen antamiseen. Mutta olisiko tämäkin ennen tulosten julkaisua, jotta yleisöllä olisi mielenkiintoa olla paikalla?

Tänä vuonna Nova-seminaari olisi järjestetty ennen tuloksia kuten viime vuonnakin, jos se olisi logistisesti onnistunut.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Re: Finnconin kirjoittajaohjelma

ViestiKirjoittaja Sarin » 22.07.2011, 17:24:29

MaKo kirjoitti:
Piikki kirjoitti:Tarvitaanko kisassa ei-menestyneille oma kyselytuntinsa esiraadin kanssa?


Minusta kyllä, jos sen vain voi mitenkään järjellisesti järjestää. Tämän voisi järjestää tulosten ilmoittamisen jälkeen, jolloin sivutuotteena palkintojenjakoon osallistuisi enemmän ihmisiä?


Komppaan MaKoa. Ehdottomasti kyllä. Tietyssä mielessä juuri ei-menestyneet tarvitsevatkin palautetta ja neuvoa. Kaikkien teksteissä on parantamisen varaa, mutta monet kirjoittavat esim. Novaan vuosi vuoden jälkeen eivätkä koskaan edes pääse finaaliin. Kyselytunti tai vastaava voisi auttaa korjaamaan jonkun ilmiselvän virheen, joka estää menestymisen. Tosin henkilökohtainen palaute toimii vähän samalla tavalla, mutta siinä ei sitten kuule muiden teksteistä kommentteja. On ihan virkistävää ja opettavaa kuulla myös minkälaista palautetta muut saavat, vaikkei olisi heidän tekstejään lukenutkaan. Aina siitä jotain viisauksia tarttuu.
Sarin
 
Viestit: 31
Liittynyt: 05.02.2005, 12:02:57
Paikkakunta: Turku

Re: Finnconin kirjoittajaohjelma

ViestiKirjoittaja Timo M » 22.07.2011, 18:54:26

Novan palauteseminaarista: Mielestäni ei ole niin väliä, onko se ennen vai jälkeen palkintojenjaon, kunhan siihen on varattu riittävästi aikaa. Nyt Turussa tilaisuus oli ohi kovin pian, itse olisin viihtynyt siellä paljon kauemminkin. Viime vuonna Jyväskylässä pääsimme ruotimaan tekstejä huomattavasti perusteellisemmin. Tosin paikalle oli päässyt vain puolet porukasta, joten senkin takia jäi enemmän aikaa yhdelle tekstille.

Toisaalta, Jyväskylässä seminaari meni sitten osin päällekkäin muun kirjoittajaohjelman kanssa, mikä ei ollut niin kivaa. Eli aikataulullisia ym. ongelmia pidemmistä tilaisuuksista varmasti tulee.

Ilman muuta myös muilla kuin kärkikymmennikköön päässeillä pitäisi olla mahdollisuus osallistua vastaavanlaiseen palauteseminaariin. Jos siihen vain tuomariston ja esiraadin resurssit riittävät... Itse en pitäisi mahdottomana ajatusta, että seminaariin kutsuttaisiin myös muita kirjoittajia/arvostelijoita/kiinnostuneita. Siis sellaisiakin, jotka eivät ole mukana Novassa osallistujana tai tuomarina, mutta joilta silti saattaisi irrota hyödyllistä palautetta. Tietysti heille pitäisi sitten toimittaa tarvittavat tekstit vähän etukäteen.
Timo M
 
Viestit: 9
Liittynyt: 13.12.2009, 20:50:09
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Finnconin kirjoittajaohjelma

ViestiKirjoittaja Piikki » 22.07.2011, 21:10:49

Timo M kirjoitti: Itse en pitäisi mahdottomana ajatusta, että seminaariin kutsuttaisiin myös muita kirjoittajia/arvostelijoita/kiinnostuneita. Siis sellaisiakin, jotka eivät ole mukana Novassa osallistujana tai tuomarina, mutta joilta silti saattaisi irrota hyödyllistä palautetta. Tietysti heille pitäisi sitten toimittaa tarvittavat tekstit vähän etukäteen.


Tämä on varmana mahdollista toteuttaa ensi vuonna, kun tehdään sääntömuutos (että tekstit voidaan seminaaria varten antaa ulkopuoliselle lukijalle). Se on sikäli hyvä asia, että helpottaa tuomariston työtä (jos eivät pääse/halua osallistua). Mutta toki paikalla täytyy olla tuomaristoakin, jos halutaan palautetta siitä, miksi jokin teksti menestyi ja toinen ei. Ulkopuolisen mielipide on yhtä arvokas, mutta ei kerro tuomarointitilanteesta.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Edellinen

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron