Novan kehittäminen

Kirjoittajien esittelyt ja keskustelua kirjallisuudesta, lehtiartikkeleista, tv-sarjoista, elokuvista jne.

Valvoja: Moderaattorit

Novan kehittäminen

ViestiKirjoittaja Sarin » 21.07.2011, 09:24:23

Pähkäilin vähän mihin kategoriaan tämä aihe sopisi, mutta pistin sitten tänne. Jos on syytä vaihtaa niin ylläpito voi tämän toki heittää muualle tai sitten tuhotaan ketju ja pistetään uusi parempaan paikkaan.

Olen hyvin luultavasti mukana myös ensi vuoden Novassa (siis "henkilökunnan" puolella, en osallistujana), mutta vaikken olisikaan niin kai tässä voi epävirallisesti herätellä keskustelua siitä miten Novaa voisi edelleen kehittää. Tämän ketjun sisällön voi sitten tarjota kisan järjestäjille.

Nova on muuttunut yli kymmenen olemassaolovuotensa aikana paljon. Pääperiaatteet ovat säilyneet - näkyvimpänä palautteellisuus - ja säännöissäkin on nykyään varmaan puolet samaa kuin aluksi. Itse taisin ottaa kisan sihteeriyden Petra Suntilalta vuonna 2000 eli vuosi tai kaksi kisan perustamisen jälkeen. Aluksi osallistuneita novelleja oli jotain 30 kpl ja säännötkin neljä kertaa lyhyemmät kuin nyt. Eikä kukaan ollut mistään faqista kuullutkaan. Arvostelut koottiin ruutuvihkoon (mulla on vielä ainakin vuosi 2001 jäljellä) ja ihmiset kommunikoivat enemmän puhelimella kuin sähköpostilla. Palkintosummat olivat melko vaatimattomat eikä kisalla ollut tietysti mitään nimeä eikä mainetta. Joten ei ihme että suurempia kuin pienempiäkin linjoja on muutettu ja joissain asioissa lähdetty ihan uusille urille. Koskien sekä osallistujille näkyvää puolta kuin kulissien takaistakin toimintaa.

Tällä hetkellä kehityksen kärkitopicit ovat luullakseni seuraavat:
- tiedotuksen parantaminen. Tässä on Nova toiminut hyvin, mutta aina on varaa kehittää.
- tulostilaisuuden kehittäminen enemmän yleisöä vetäväksi ja kilpailijoita (erityisesti top10:n ulkopuolelle jääneitä) paremmin palvelevaksi.
- Palautesysteemin kehittäminen osin liitettynä edelliseen kohtaan.
- Novellien säilyttäminen, arkistoiminen ja mahdollinen luovuttaminen SKS:lle säilytykseen ja tulevaksi tutkimusmateriaaliksi.
- sääntöjen rukkaaminen ja faq:in laajentaminen esimerkkinä tällä foorumilla keskusteltu kohta siitä mitä tarkoittaa "ennen julkaisematon" novelli.
- kisan mainostaminen entistä laajemmin. Kenelle ja miten voisi asiasta tiedottaa, jotta saataisiin uusia kirjoittajia mukaan?
- Miten osallistujia saataisiin mukaan esim. järjestävien seurojen toimintaan, netticolosseumiin tai ylipäätään sf-fandomiin. Ei pakoteta ketään eikä velvoiteta tulemaan mukaan jos intohimo kohdistuu vain Novaan. Mutta varmasti osallistujissa on joka vuosi sellaisia jotka voisivat tulla tähän joukkoon mukaan.

Nyt en muista lisää kohtia enkä pidennä tätä viestiä tunkemalla omia ehdotuksiani (varsinkin kun ne ovat vielä vähän raakileita) tähän kohtaan. Mutta tuleeko teille jotain muuta mieleen? Joko esittämistäni kohdista tai jostain ihan muusta? Sana on vapaa ja toivottava.
Sarin
 
Viestit: 31
Liittynyt: 05.02.2005, 12:02:57
Paikkakunta: Turku

Re: Novan kehittäminen

ViestiKirjoittaja MaKo » 21.07.2011, 15:16:02

Nova nyt on joka tapauksessa hyvin järjestetty kisa, joten mitään kovin radikaalia sille ei mun käsittääkseni tarvitse tehdä.

How about, jos kisatekstit otettaisiin vastaan sähköisenä? Usvan lyhärikisassahan tuota kokeiltiin, kuulin, että siinä oli jonkin verran ongelmia sen suhteen, että vaikka kuinka pyydettiin RTF:ää, niin kisaan lähetettiin tekstejä ihan muissa formaateissa.

Sarin kirjoitti:- tulostilaisuuden kehittäminen enemmän yleisöä vetäväksi ja kilpailijoita (erityisesti top10:n ulkopuolelle jääneitä) paremmin palvelevaksi.


Jos nyt ollaan rehellisiä, niin ei kirjoituskisan tulokset kiinnosta paljoa muita kuin kisassa pärjänneitä sekä heidän tuttaviaan. En siis tiedä, kannattaako tuulimyllyjä vastaan lähteä taistelemaan? Mutta:

Sarin kirjoitti:- Palautesysteemin kehittäminen osin liitettynä edelliseen kohtaan.


Jos palkintojenjaon yhteydessä myös muilla finalisteilla sekä esiraatiin jääneiden tekstien kirjoittajilla on mahdollisuus palautteeseen, niin sen luulisin kyllä keräävän paikalle yleisöön näitä kirjoittajia. Minusta ajatus on erittäin kannatettava, jos sen vain voi järjellisellä panoksella toteuttaa, koska koko Novan erikoisuus kisana on sen palautteellisuus!

Sarin kirjoitti:Mutta tuleeko teille jotain muuta mieleen? Joko esittämistäni kohdista tai jostain ihan muusta? Sana on vapaa ja toivottava.


Kunhan keksin jotain lisää, niin hihkaisen :)
MaKo
 
Viestit: 460
Liittynyt: 05.04.2008, 15:54:19
Paikkakunta: Oulu

Re: Novan kehittäminen

ViestiKirjoittaja Tohtori » 22.07.2011, 19:19:12

Sähköisen osallistumisen ongelma taitaa olla siinä, että kilpailun järjestäjät joutuisivat printtaamaan tekstit, ja tässä tulisi sitten kustannuspuoli vastaan. Toinen vaihtoehto tietysti olisi, että tuomaristo ja esiraati lukisivat jutut tietokoneen ruudulta, mutta ymmärtääkseni tämäkään ei ole saanut ihan varauksetonta kannatusta.
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

Re: Novan kehittäminen

ViestiKirjoittaja tero » 23.07.2011, 09:35:01

Seuraavaan apurahahakemukseen hiukan ylimääräistä, jolla (jos menee läpi) tuomariston käyttöön muutama e-kirjanlukulaite? Tähän tarkoitukseen kelvollisia vehkeitä saa jo alle kahdensadan.

Kilpailujen välilläkin noille voisi kuvitella yhdistyksellä löytyvän käyttöä.
tero
 
Viestit: 122
Liittynyt: 02.11.2004, 10:58:09
Paikkakunta: Turku


Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron