Archipelacon on nostanut purjeensa!

Kirjoittajien esittelyt ja keskustelua kirjallisuudesta, lehtiartikkeleista, tv-sarjoista, elokuvista jne.

Valvoja: Moderaattorit

Archipelacon on nostanut purjeensa!

ViestiKirjoittaja Zisatto » 15.06.2014, 16:39:40

Archipelacon 2015 – pohjoismainen SF- ja fantasiacon

14.6.2014

Ensi vuoden suuri tapaus science fiction- ja fantasiaharrastajille Pohjoismaissa on Archipelacon – nelipäiväinen fantastisen kirjallisuuden ja median tapahtuma Maarianhaminassa, Ahvenanmaalla. Archipelacon järjestetään 25.–28. kesäkuuta 2015.

Archipelacon tarjoaa useita ohjelmalinjoja esitelmiä, paneeleita sekä muita esityksiä science fictionin ja fantasian saralta. Conin pääkieli on englanti, mutta ohjelmaa järjestetään myös suomeksi ja ruotsiksi. Conin osana on myös Suomen science fiction- ja fantasiatutkimuksen seuran Finfarin vuotuinen konferenssi. Archipelacon on kaikkialta maailmasta tulevien science fictionin ja fantasian harrastajien kokoontuminen: kansainvälinen con, jolla on tukevat pohjoismaiset juuret.

Meillä on ilo julkistaa conin ensimmäinen kunniavieras, yksi Euroopan kiinnostavimmista uusista lahjakkuuksista science fiction- ja fantasiakirjallisuuden alalla: Karin Tidbeck Ruotsista. Karinin teoksia ovat ylistäneet mm. sellaiset kirjailijat kuin Michael Swanwick, Ursula K. Le Guin, China Miéville ja Karen Joy Fowler. Hänen vuonna 2012 julkaistu novellikokoelmansa Jagannath voitti viime vuonna Crawford Memorial Awardin ja oli myös Tiptree- ja World Fantasy -palkintojen ehdokkaana.

Voimme toivottavasti lähiaikoina julkistaa myös kaksi uutta kunniavierasta, ja coniin odotetaan saapuvan myös useita muita kirjailijoita ja muita science fictionin ammattilaisia sekä koti- että ulkomailta.

Con keskellä kesää on erinomainen miniloma. Conissa itsessään on paljon nähtävää ja koettavaa, mutta sen sijainti tuo oman viehättävän lisänsä kokonaisuuteen. Con järjestetään Kulttuuri- ja kongressitalo Alandicassa meren rannalla. Maarianhamina on ystävällinen pikkukaupunki, josta löytyy lukuisia ravintoloita, museoita ja kauppoja. Pääsaari on noin 50 kilometriä pitkä, joten maalaismaisema ja historialliset sekä kulinaariset nähtävyydet ovat vain lyhyen matkan päässä. Kiehtovia käyntikohteita ovat muun muassa Bomarsundin linnoitus, Kastelholman linna, Stallhagenin panimo, Smakbyn herkuttelukeskus sekä useat keskiaikaiset kirkot.

Maarianhaminaan on helppo matkustaa! Matka taittuu mukavasti autolautalla tax-free-ostosten parissa Suomesta ja Ruotsista. Con järjestää helpon ja edullisen yhteismatkan tapahtumaan. Kiireinen matkustaja voi valita myös lentämisen – Maarianhaminaan pääsee päivittäin Tukholmasta, Helsingistä ja Turusta.

Archipelaconin puheenjohtajina toimivat Sari Polvinen ja Johan Anglemark. Con-komitea koostuu kokeneista tapahtumanjärjestäjistä neljästä eri maasta: Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Saksasta. Con-komitean jäsenet ovat olleet aiemmin tekemässä mm. Åconeja, Finnconeja, Sweconeja, Euroconeja ja Worldconeja.

Lisätietoja esimerkiksi conin jäseneksi liittymisestä ja muusta tarpeellisesta löytyy tapahtuman sivulta, http://www.archipelacon.org. Järjestäjät tavoittaa myös osoitteesta info@archipelacon.org.
Zisatto
 
Viestit: 1
Liittynyt: 14.06.2014, 07:09:51

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron