Uusia tuulia yhdistykseen!

Kirjoittajien esittelyt ja keskustelua kirjallisuudesta, lehtiartikkeleista, tv-sarjoista, elokuvista jne.

Valvoja: Moderaattorit

Uusia tuulia yhdistykseen!

ViestiKirjoittaja Piikki » 22.06.2014, 18:12:33

Ajattelinpa ilmoittaa nyt hyvissä ajoin, etten ole enää ensi vuonna käytettävissä Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajien puheenjohtajaksi. Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa, vaan yksinkertaisesti aikapula. Tekemistä tuntuu kasautuvan ihan muista lähteistä vuosi vuodelta enemmän, ja elämäntilannekin on ehtinyt keikahtaa pariin otteeseen sitten sen jälkeen, kun pestin otin uudelleen tauon jälkeen vastaan. Asioita joutuu nykyään tekemään pienessä aikaikkunassa, kiireessä, puolittaisella sydämellä, vaikka haluaisi enemmän.

Tämä vuosi menee vielä entisellä painollaan: Finnconissa juhlimme yhdistyksen 30-vuotista taivalta ja kirjoittajaopas ilmestyy, loppuvuotena varmaankin on luvassa kurssi ja aktiiveilla on uusia projekteja vireillä. Hyvältä siis näyttää sinänsä. Ensi vuonna vapautunee muitakin hallituspaikkoja, joten virkeille tekijöille olisi nyt tilaa – olivatpa he sitten vanhoja tekijöitä tai ihan uusia. Osa jatkanee, ja toki wanhoilta konkareilta voi kysyä aina neuvoa. Varmaan alussa tarvitaankin neuvontaa erinäisten käytänteiden siirtämiseen.

Parhaiten asioihin pääsee käsiksi vapaaehtoistumalla – tekemään ja järjestämään juuri sellaisia asioita kuin itse haluaa. Stk:lla on oma lehti, Kosmoskynä, joka tekee hienoa kirjallista työtä tarjoamalla julkaisukanavan ja esittelemällä kotimaista spefikirjallisuutta. On kirjoituskilpailuja ja mahdollisuus organiseerata tuunauspajoja ja kursseja. Ynnä muuta. Toiminta on tekijöidensä näköistä. Taloudellinen tilanne on viime vuonna ollut sikäli vakaa, että pienimuotoista toimintaa pystyy järjestämään.
Haasteellista yhdistyksessä on toki sen valtakunnallisuus – kasvokkain järjestettäviä illanistujaisia ei voi olla niin paljon kuin paikallisseuralla. Yhdistyksen painopiste oli pitkään Turussa ja viimeiset vuodet se on ollut Tampereella. Verkon kautta pystyy kuitenkin pitämään yhteyksiä, ja aktiivit kohtaavat toisiaan spefitapahtumissa, ja toki muutenkin.

Yhdistyksen toiminnassa tulen todennäköisesti olemaan mukana jonkinmoisessa roolissa jatkossakin, mutta toivon mukaan rajatussa. Tämmöistä. Muistuttelen asiasta hyvissä ajoin ennen syyskokousta uudestaan. Nyt on tilaisuus reippaantua ja muokata maailmaa ripauksen haluamakseen.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Paluu Yleinen keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron