Ohjeita Kosmoskynään kirjoittaville

Ideointia, uutisia ja palautetta Kosmoskynä-lehdestä.

Valvoja: Moderaattorit

Ohjeita Kosmoskynään kirjoittaville

ViestiKirjoittaja Piikki » 08.01.2011, 11:00:23

Hei,

Kosmoskynä jatkaa ilmestymistään myös vuonna 2011. Suurin muutos vuodenvaihteessa lienee päätoimittajan vaihtuminen. Pasi Karppanen jää pois ohjaksista ja päätoimittajana jatkaa jo vuonna 2010 vierailevana päätoimittajan ollut Christine Thorel. 

Lehti tarvitsee aina juttuja ja juttuideoita, mutta erityisesti innostuneita ja lehteen sitoutuneita avustajia: toimittajia, kuvaajia, kuvittajia, arvostelijoita ja postittajia. Kosmoskynä on ollut ja tulee olemaan hieno lehti, josta kannattaa olla ylpeä. Vaikka lehteä tehdään täysin vapaaehtoisvoimin tulisi jokaisen lehdessä avustavan olla ylpeä myös omasta panoksestaan ja hoitaa osuutensa vastuullisesti. Pyrkimys on, että lehdentekoon osallistuvat sitoutuisivat aina vuodeksi kerrallaan tekemään jotakin tiettyä juttutyyppiä, mutta kaikki apu ja osallistumien on tervetullutta. Tärkeintä on se, että luvatut työt tehdään ja toimitetaan ajallaan, sillä lehti ei voi ilmestyä ilman sisältöä.

Tervetuloa siis mukaan tekemään lehteä kaikki uudet ja vanhat!


Aineisto-ohjeet

Vuonna 2011 Kosmoskynä ilmestyy helmikuussa, toukokuussa, elokuussa ja marraskuussa. Juttujen toimituspäivät lehteen ovat vastaavasti tammikuussa, maaliskuussa, kesäkuussa ja syyskuussa ellei kirjoittajan kanssa muuta sovita. Tarkemmat ajankohdat löytyvät mediakortista. Kosmoskynässä on tarkoitus julkaista Nova 2010 satoa, mutta lehteen mahtuu muitakin novelleja, lisäksi lehdessä julkaistaan raapaleita. Kuvien sekä novellien ja raapaleiden toimituksesta sovitaan erikseen. 

Eri juttutyyppien sivukohtaiset merkkimäärät vaihtelevat jonkin verran.
- 1 sivun kuvaton juttu 3800 merkkiä, kuvan kanssa 3200
- 2 sivun juttu 5200-5900 merkkiä, aina vähintään yksi kuva
- Pidemmissä jutuissa keskimäärin 2400 merkkiä/sivu
- Novellien suositeltava maksimipituus n. 10 sivua eli 20 00-40 000 merkkiä riippuen dialogin määrästä.

Jutut toimitetaan lehteen doc, rtf tai odt -muodossa (.docx ei käy!) osoitteeseen christine.thorel (at) uta.fi. Älä käytä jutussasi muotoiluja tai asettelutoimintoja. Halutessasi voit lihavoida tai kursivoida tekstiä, mutta muu asettelu ja muotoilu tapahtuu taitossa. Mikäli toivot juttuusi jotakin erityistä asettelua, niin mainitse siitä jutun toimittamisen yhteydessä. Laita juttusi otsikkoon tunniste Kosmari ja numero, johon juttu on tulossa (esim. Kosmari 1/11 Kirja-arvostelu).

Kuvat toimitetaan jpeg tai tiff -muodossa (word ei käy!) täysikokoisena. Kuvat saavat olla värillisiä. Taitto saa oikeuden muokata huonolaatuiset kuvat julkaisukuntoon parhaaksi katsomallaan tavalla.

Kosmista Colosseumia kasaa tällä hetkellä Camilla Kantola. Häneltä voi kysyä arvosteltavia novelleja ja hänelle myös toimitetaan valmiit arvostelut osoitteseen cmkant (at) utu.fi . Arvostelun hyvä keskipituus on n. 200 sanaa. 
Arvostelun asetteluohjeet alla.

Novellin Kirjoittaja:
Novellin nimi
Lehden nimi 4/2010
Varsinainen arvostelu tulee tähän…
Arvostelun kirjoittaja
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Paluu Kosmoskynä

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron