Novellien arvostelukeskustelua on uudistettu

Keskustelua tästä palstasta, toimintatavoista ja sisällöstä.

Valvoja: Moderaattorit

Novellien arvostelukeskustelua on uudistettu

ViestiKirjoittaja Piikki » 03.09.2007, 19:53:38

Colosseumille on tehty muutoksia, tuonne arviointiareenalle. Nyt siellä on oma osionsa, jossa voi antaa palautetta lehdissä tai kokoelmissa ilmestyneistä novelleista, siis siitä novellijoukosta, joka yleensä Atorox-novellikeskustelussa huomioidaan. Ideana on, että julkaisija voi aukaista sinne keskustelun, kirjoittaja itse voi hihkaista lehdessä ilmestyneestä novellistaan ja pyytää palautetta, tai kuka tahansa lukija voi aloittaa keskustelun mieleen jääneestä novellista.

Parhaimmillaan tämä on hyvä kanava Atorox-novelleista keskustelemiseen etukäteen. Myös harvinaiset novellit voidaan nostaa tätä kautta esille.

Verkossa ilmestyneille novelleille on edelleen oma lokeronsa, mutta selkeyden vuoksi sen arviointikeskustelu on siirretty samaan lokeroon. Vanhoja palautekeskusteluja ei ole deletoitu, vaan ne on vain siirretty.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 11:40:55

Löin DW:llä kahdesta tuopista vetoa, että lokakuun loppuun mennessä tuonne ei ole tullut yhtään ainutta kommenttia. Harvoin saa ilmaista kaljaa näin helpolla...
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Piikki » 04.09.2007, 12:33:04

Heh heh! Odotahan, kunhan ensin yleisö ehtii lukea lehden...
Ja jos ei palautetta tule, niin sitten on vain todettava, että keskustelufoorumi ei ole oikea paikka palautteen vaihtamiseen. On mentävä tuopin ääreen, niin johan alkaa keskustelua syntyä.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 12:58:02

Olen tietysti hirveän kyyninen, senhän kaikki tietävät, mutta minulla on toisaalta 12 vuoden kokemus tekstieni julkaisemisesta netissä ja sitä ennen BBS-järjestelmissä. Siellä matalimmalla tasolla on saanut ihan konkreettisesti oppia, että ensinnäkään juuri kukaan ei niitä tekstejä lue, ja jos lukeekin, hyvin harvoin sanoo yhtään mitään. Edes ystävät ja kaverit eivät vaivaudu, saati sitten tuntemattomat ihmiset.

Lehtijulkaisu on tietysti oletusarvoisesti kiinnostavampi kuin omin nokkineen tehdyt julkaisut, koska on aihetta ainakin olettaa että tekstit ovat kulkeneet jonkinlaisen seulan läpi. Silti vähän pelkään, että hyvin harva jaksaa tai viitsii edes avata suutaan, saati sitten että kirjoittaisi jotain rakentavaa palautetta. Paljon kiinnostavampaa on lukea blogeista kuinka joku pettää miestään, piehtaroi sydänsuruissa tai haukkuu naisia, katsoa telkkarista kun pissikset laulavat nuotin vierestä ja samaan kämppään suljetut urpot ryyppäävät, ja "keskustella" mesessä tai irkissä keskimäärin kaksitavuisilla kommenteilla.

Tietysti kaikki voivat nyt ottaa tämän haasteena - kirjoittakaa edes yksi palaute, ettei se kusipää saa kahta tuoppia ilmaiseksi. :D
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Taustavoima » 04.09.2007, 15:18:51

No, omille kotisivuille haudatuista teksteistään ei varmaan ole lupakaan odottaa palautetta. Lehdissä julkaistuista novelleista keskusteleminen on kuitenkin minusta eri asia. Tuntemattomat kirjoittajat ovat arvatenkin hieman heikommassa asemassa kirjoittaja-asemansa vakiinnuttaneisiin fandom-nimiin verrattuna, mutta noin yleisesti arvelisin monien lukijoiden olevan kiinnostuneita vaihtamaan ajatuksia novelleista toistensa ja miksei myös kirjoittajien kanssa. Toivottavasti nämä lukijat myös löytävät tiensä foormille. Olisi kiinnostavaa, jos myös novellistit saisi houkuteltua luomaan tunnuksen. Vuorovaikutusta tekijän ja yleisön välillä ei nykyisellään ole ainakaan liikaa.
Unohda maalliset murheesi lukemalla Kirjoittajatreffit-blogia.
Taustavoima
 
Viestit: 146
Liittynyt: 26.10.2004, 20:31:54
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 15:26:47

Taustavoima kirjoitti:No, omille kotisivuille haudatuista teksteistään ei varmaan ole lupakaan odottaa palautetta. Lehdissä julkaistuista novelleista keskusteleminen on kuitenkin minusta eri asia. Tuntemattomat kirjoittajat ovat arvatenkin hieman heikommassa asemassa kirjoittaja-asemansa vakiinnuttaneisiin fandom-nimiin verrattuna, mutta noin yleisesti arvelisin monien lukijoiden olevan kiinnostuneita vaihtamaan ajatuksia novelleista toistensa ja miksei myös kirjoittajien kanssa. Toivottavasti nämä lukijat myös löytävät tiensä foormille. Olisi kiinnostavaa, jos myös novellistit saisi houkuteltua luomaan tunnuksen. Vuorovaikutusta tekijän ja yleisön välillä ei nykyisellään ole ainakaan liikaa.


Minähän olen jo täällä. :) Taisin itse asiassa tuossa keväällä, kun Lihan lapset julkaistiin Usvassa, ihan mainitakin täällä että tämmöinen novelli on nyt julkaistu ja olisi kiva jos sen joku lukisi ja sanoisi mitä tykkäsi. Eipä tullut minkäänlaista reaktiota silloin. Voisin spekuloida sillä, miksi näin kävi ja millä kriteereillä kirjoittajan ja hänen tekstiensä kiinnostavuus määräytyy, mutta ehkä tässä on tänään jo ollut tarpeeksi provokaatioita. :)
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Taustavoima » 04.09.2007, 15:34:38

Kyllä mua ainakin kiinnostaisi tietää, mitä juttuja pidät tämän kuoliaaksi vaikenemisen (jos ollaan dramaattisia) syinä. Itse heitin jo pöydälle yhden aika ilmeisen seikan: joko tosielämästä tai lehtien sivuilta tutut kirjoittajat keräävät enemmän huomiota. Tutusta on helpompi kiinnostua kuin vieraasta. Myös aihepiiri, ilmaisutapa ja tekstin yleinen laatu vaikuttavat siihen, kuinka moni lukee tekstin loppuun ja tätä kautta mahdollisesti päätyy antamaan siitä palautetta. Lisäksi joistain novelleista on ehkä helpompi keskustella kuin toisesta. Jos novelli koetaan vaikka jollain tapaa "hienoksi" tai "vaikeaksi", ei välttämättä haluta tuoda esille, ettei ihan ymmärtänyt, mistä siinä nyt oli kyse – ei, vaikka juuri tällaisista asioista kirjoittajaa saisi vetää tilille...

Provosoi pois, Tohtori hyvä, kaikki keskustelu on kotiinpäin.
Unohda maalliset murheesi lukemalla Kirjoittajatreffit-blogia.
Taustavoima
 
Viestit: 146
Liittynyt: 26.10.2004, 20:31:54
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 15:53:01

Taustavoima kirjoitti:Kyllä mua ainakin kiinnostaisi tietää, mitä juttuja pidät tämän kuoliaaksi vaikenemisen (jos ollaan dramaattisia) syinä. Itse heitin jo pöydälle yhden aika ilmeisen seikan: joko tosielämästä tai lehtien sivuilta tutut kirjoittajat keräävät enemmän huomiota. Tutusta on helpompi kiinnostua kuin vieraasta. Myös aihepiiri, ilmaisutapa ja tekstin yleinen laatu vaikuttavat siihen, kuinka moni lukee tekstin loppuun ja tätä kautta mahdollisesti päätyy antamaan siitä palautetta. Lisäksi joistain novelleista on ehkä helpompi keskustella kuin toisesta. Jos novelli koetaan vaikka jollain tapaa "hienoksi" tai "vaikeaksi", ei välttämättä haluta tuoda esille, ettei ihan ymmärtänyt, mistä siinä nyt oli kyse – ei, vaikka juuri tällaisista asioista kirjoittajaa saisi vetää tilille...

Provosoi pois, Tohtori hyvä, kaikki keskustelu on kotiinpäin.


Niin, ainahan on tietysti olemassa se mahdollisuus että olen yksinkertaisesti niin huono ettei juttujani jaksa kukaan lukea. Tätä vastaan tosin tuntuisi sotivan se, että olen kuitenkin päässyt lehteen enkä edes kuulu päätoimittajan lähipiiriin, ole sukua hänelle tms. Tosin tekeväthän päätoimittajatkin tietysti aina arviointivirheitä, mutta jos nyt provokaatiota haetaan...

Spefipiirithän koostuvat pääasiassa naisista sekä feministishenkisistä miehistä, aatemaailmaa hallitsevat feminismin lisäksi vasemmistolaisuus, vihreys ja humanismi, ja lisäksi käsittääkseni valtaosa on akateemisia. Minä olen sivistymätön ja kouluttamaton oikeistolainen rasisti ja sovinisti, en ole pitänyt tätä asiaa mitenkään erityisesti salassa, ja kaiken lisäksi työskentelen sillä vihoviimeisellä naisia ja ihmisoikeuksia sortavalla alalla eli pornokaupassa. Vaikka aatteeni ja asenteeni eivät kovin selvästi näy kirjallisessa tuotannossani (mitä nyt naisviha saattaa välillä pilkahdella rivien välissä), persoonani on yksinkertaisesti niin pahasti ristissä spefipiirien valtavirran kanssa ettei novellejanikaan halua kukaan lukea. Sen perusteella, mitä olen vasemmistolaisen ja/tai humanistisen akateemisen älymystön kanssa ollut tekemisissä (käytännössä oikeastaan kaikki ystäväni ovat heikäläisiä), he ovat hyvin herkästi iskemässä kokonaisvaltaisen tuomitsevan leiman niin itse henkilöön kuin kaikkiin tämän tekemisiinkin, jos tämä sattuu olemaan jostain asiasta ns. väärää mieltä.

No, tämä oli tosiaan provokaatio, joka perustuu siihen että lukijat tietäisivät kuka minä olen. Käytännössä tuskin tietävät. :) Eli veikkaan tosiasialliseksi syyksi juuri sitä, että olen täysin tuntematon kirjoittaja. Syitä voisi hakea myös siitä, että kirjoitan aika pitkiä tekstejä joita harva jaksaa (ainakaan netistä) lukea, ja tyylinikin on hyvin viihteellinen ja simppeli eikä teksteilläni ole niitä ns. oikean kirjallisuuden taiteellisia arvoja. (Mielestäni en oikeastaan edes kirjoita "kirjallisuutta" vaan "tarinoita", ja voisin tietysti taas sanoa mitä mieltä olen kaikesta missä on ripauskin mitään taiteellista arvoa, mutta sen voi varmaan päätellä asiayhteydestä. :))
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Darias » 04.09.2007, 16:36:54

Haa! Provosointia. 8)

Minä ainakin tein jo viikonloppuna omaa osuuttani eli lähettelin kavereille linkin Usvaan (niin olen tosin tehnyt joka kerta, kun se on ilmestynyt :)

Kehotin parhaita kavereita rekisteröitymään tänne ja kommentoimaan kaikkia tekstejä tasapuolisesti, nyt kun hienosti on tällainen mahdollisuus ja paikka luotu!

Erityisesti vielä mainitsin, että olisivat aktiivisia, etten minä omine arvioineni useampien palautteiden todennäköisyydestä vaikuta ihan idiootti-epärealistis-yltiöoptimistilta. :lol:
Darias
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25.01.2006, 19:20:47

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 16:42:10

Darias kirjoitti:Haa! Provosointia. 8)


No, sinähän minun tyylini jo tunnet. :)

Kehotin parhaita kavereita rekisteröitymään tänne ja kommentoimaan kaikkia tekstejä tasapuolisesti, nyt kun hienosti on tällainen mahdollisuus ja paikka luotu!


Minustakin itse ajatus on hyvä ja sen pohjalta tehdyt ratkaisut toimivia, suhtaudun vain kovin skeptisesti siihen että ihmiset vaivautuvat sitä käyttämään. "Ei kommunismissa vikaa vaan ihmisissä..."
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Darias » 04.09.2007, 17:00:07

Niin, onhan meillä ollut paljon puhetta siitä, miten palautteen antaminen on omasta kirjoittamisesta tavallaan pois. Vaikka muiden kirjoittamien tekstin analysointi onkin toisaalta erinomaista harjoitusta omaan kirjoittamiseen.

Käytettävissä oleva aika nyt vaan on rajallista. Aika usein täytyy priorisoida. Ja itsestäni olen ainakin huomannut, että ensimmäisenä se näkyy palautteiden antamisen vähyydessä. :?

Mutta silti. Kyllä tämä tästä!

Nimim. mieluummin reaalifantastikko kuin epärealistikko :)
Darias
 
Viestit: 7
Liittynyt: 25.01.2006, 19:20:47

ViestiKirjoittaja kallenuo » 04.09.2007, 17:15:07

[/quote]
Spefipiirithän koostuvat pääasiassa naisista sekä feministishenkisistä miehistä, aatemaailmaa hallitsevat feminismin lisäksi vasemmistolaisuus, vihreys ja humanismi, ja lisäksi käsittääkseni valtaosa on akateemisia. [/quote]

Tämä pitää mielestäni täysin paikkansa ja asettaa reunaehdot sille, minkälaiset tekstit fandomin valtavirtamediassa menestyvät. Minusta tuo pätee myös joihinkin kustantajiin, joiden kustannustoimittajat asettavat etusijalle sellaiset tekstit, joista itse pitävät. En usko, että kukaan voi olla 100%:n objektiivinen. Myyvyyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. Kustannussopimuksen saaminen on tosin muutenkin niin arpapeliä, että kukaan ei lopulta tiedä, miksi tekstit hylättiin. Ja jos tietää, ei kerro :D

Jotenkin tuntuu, että aika helposti heitetään kirjoittajalle sellaista vastinetta, että olet huono kirjoittamaan, jos et saa tekstejäsi julki SF-fandomin medioissa. Ei se kyllä täysin näin mene, olen saanut tekstejäni julki muissa medioissa ja niiden oivaltavuutta on kiitelty. Laadusta en sano tässä yhteydessä mitään, koska siitä se väittely aina viriää :D

Tuntuu, että tietyllä tavalla asennoituneet alan harrastajat eivät halua lukea edes parodiaa sovinisti/kapitalisti/äijähuumori-akselilta, eihän kukaan vaivaudu rivien välistä lukemaan. Vaikka kuinka karrikoisit ja kepittäisit hahmosi riuskojen humanistifeministien toimesta, ei se juuri sympatioita herätä :D

Julkaisukynnyksen taas usein ylittää selvästi rautalangasta vihreä/humanismi/feministi ideologian pohjalta väännetty mahdollisesti tekotaiteellinen novelli, joka kuvaa "hetken tunnelmia arkirealismin spekulatiivisessa elementissä, haukkojen ja henkilökehityksen ydinnyanssissa" :roll: . Mikäs siinä, jos sellaista tykkää lukea :D

Se tosiasia, että scifi on aika pitkälti ollut teinipoikien avaruusleikkien jatke, on jotenkin unohtunut. Mutta ei kai se mikään ihme ole, maailma naisistuu hyvää vauhtia ja ei naisvalta ole sen kummempi asia kuin miesvaltakaan :D Ainahan sitä tossun alta voi yrittää ruikuttaa, mutta ketään ei kiinnosta :D

Minä ainakin olen täysin tyytyväinen :lol: Tohtorin kanssa voimme laittaa essut kaappiin iltaruan valmistamisen jälkeen, ja jos olemme kiltisti niin voimme nauttia yhden oluen kulmabaarissa Kaljujen ja Ynseiden tai Anestesian aikana 8)
kallenuo
 
Viestit: 79
Liittynyt: 05.11.2004, 20:05:12

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 17:40:54

Kalle, teidän kaltaisianne miehiä saisi olla maailmassa enemmän! :D

(Ei nyt ehdi kommentoida enempää, kun pitää lähteä töistä kotiin... Mutta keskustelu jatkuu. :))
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

ViestiKirjoittaja Piikki » 04.09.2007, 19:58:52

Lohduttaako yhtään, että minulle tulee julkaistusta romaanista keskimäärin 3 kirjallista palautetta vuodessa? Loput tulevat kasvokkain.

En siis koe, että spefikenttä olisi palautteen annon suhteen mitenkään nuiva tai jäseniään sorsiva, päin vastoin sf-piireissä novelleista peräti puhutaan. Vai millä foorumilla olette nähneet keskusteltavan Parnasson, Kulttuurivihkojen tms, proosa/runoannista?

Mutta miksi palautetta on sitten niin vaikea antaa?
Siksi, että julkisen palautteen antaminen on vaikeaa. Sanoistaan voi joutua vaikka vastuuseen. Joku on eri mieltä. Joku ns. auktoriteetti on eri mieltä. Ja yleensä me kirjoittajat olemme intellektuelleja, joilla on erilaisia arkuuspaikkoja. Ollaan solidaarisia, kollegojen tekstien kritisointi on aika herkkä paikka.

No foorumillahan voi tietenkin antaa anonyymisti palautetta. Mutta kynnystä siinäkin.

Pitäisin oleellisimpana syynä kuitenkin ajanpuutetta ja laiskuutta. Sen sijaan, että jaksaisi olla mieltä jonkun toisen teksteistä, keskittyy omiin juttuihinsa. Mikä on täysin ymmärrettävää, johonkinhan sitä on keskityttävä.

Joillekin voi olla myös vaikeaa nähdä, mitä hyötyä palautteen kirjoittamisesta on. Itselle. Ehkä siis palautetta haluavan on ensiksi kirjoitettava palaute jonkun toisen tekstistä, jotta vastavuoroisuuden periaate toteutuu...
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

ViestiKirjoittaja Tohtori » 04.09.2007, 20:24:48

kallenuo kirjoitti:Tämä pitää mielestäni täysin paikkansa ja asettaa reunaehdot sille, minkälaiset tekstit fandomin valtavirtamediassa menestyvät. Minusta tuo pätee myös joihinkin kustantajiin, joiden kustannustoimittajat asettavat etusijalle sellaiset tekstit, joista itse pitävät. En usko, että kukaan voi olla 100%:n objektiivinen. Myyvyyden kanssa tällä ei ole mitään tekemistä. Kustannussopimuksen saaminen on tosin muutenkin niin arpapeliä, että kukaan ei lopulta tiedä, miksi tekstit hylättiin. Ja jos tietää, ei kerro :D


Kyllähän se niin on, että tämän maan kulttuurielämä on punavihreän äärisuvaitsevaisen ja kaikenlaisia vähemmistöjä kritiikittä palvovan feminismin vallassa. Jos valkoisena heteromiehenä aikoo päästä hyväksyttyjen kirjoihin, täytyy olla sukupuoltaan häpeävä ja anteeksipyytelevä profeministi joka kantaa niskassaan kollektiivista syyllisyyttä siitä että on syntymässä saanut sortajien ja raiskaajien sukupuolen. Lisäksi on syytä olla jonkinasteinen aktivisti tai muu kansalaistottelemattomuuden harjoittaja (ts. minun näkökulmastani rikollinen), aseistakieltäytyjä ja kasvissyöjä. Toinen hyväksyttävä valkoisen heteromiehen malli on spurgu tai narkkari jolla on huume- ja väkivaltarikostaustaa, koska silloin pääsee naisten sekä etnisten ja seksuaalisten vähemmistöjen kanssa uhrikategoriaan jonka tekemiset ovat pohjimmiltaan aina seurausta lainkuuliaisen valkoisen heteromiehen harjoittamasta rakenteisiin piilotetusta sorrosta.

Minusta on itse asiassa surullista, että suurin osa muuten älykkäistä ja kiinnostavista ihmisistä on tätä nykyä juuri noita vasureita, viherpiiperöitä sun muuta epäisänmaallista hippiporukkaa. Parhaiten viihtyisin isänmaallisten ja lainkuuliaisten sivistyneiden porvarien seurassa, mutta valitettavasti se taitaa olla mennyttä maailmaa - no, suomenruotsalaisissa noita ehkä edelleen on, mutta siinä taas tulee kielimuuri vastaan. Toisaalta, sen perusteella mitä olen harvoista tuntemistani älykkäistä ja kiinnostavista oikeistolaisista huomannut, heillä on taipumusta vakiintua ja perheellistyä melko nuorina, ja siksi heidän aikansa täyttyy kaikenlaisista velvollisuuksista. Kapakan pöydissä roikkuu lähinnä noita hipinretkuja, joten minullekaan ei jää oikein muuta vaihtoehtoa kuin nyökytellä hammasta purren aina kun puhe kääntyy politiikkaan. Ei sitä viitsi aatteellisista syistä riitaantua muussa suhteessa mukavien ihmisten kanssa, etenkin kun tietää että heikäläiset tosiaan operoivat sillä klassisella "peace tai turpaan"-mentaliteetilla - ihminen saa olla aivan minkälainen tahansa, kunhan on akateeminen vihervasemmistolainen profeministi.

Tuntuu, että tietyllä tavalla asennoituneet alan harrastajat eivät halua lukea edes parodiaa sovinisti/kapitalisti/äijähuumori-akselilta, eihän kukaan vaivaudu rivien välistä lukemaan. Vaikka kuinka karrikoisit ja kepittäisit hahmosi riuskojen humanistifeministien toimesta, ei se juuri sympatioita herätä :D

Julkaisukynnyksen taas usein ylittää selvästi rautalangasta vihreä/humanismi/feministi ideologian pohjalta väännetty mahdollisesti tekotaiteellinen novelli, joka kuvaa "hetken tunnelmia arkirealismin spekulatiivisessa elementissä, haukkojen ja henkilökehityksen ydinnyanssissa" :roll: . Mikäs siinä, jos sellaista tykkää lukea :D


No, spefipiirien puolustukseksi sanoisin kyllä sen, että jopa tällaisen juntin on mahdollista sijoittua kirjoituskilpailuissa ja saada lehtijulkaisuja, jos jutut vain ovat kieliasultaan perustoimivia ja sisältävät tarpeeksi erikoisen idean tai maailman. (Tämän vuoden Nova-kympiksi sijoittunut tekeleeni taidettiin tosin palkita vain siksi, että tuomarit epäilivät sen olevan jonkun nuoren ja hauraan naiskirjoittajan teksti eivätkä siksi kehdanneet tiputaa sitä palkintosijoilta. :)) Sen sijaan valtavirtapuolella minun kaltaisellani kirjoittajalla ei olisi mitään saumaa, osin jo aiemmin esittämistäni poliittisista syistä ja osin ihan siksi ettei tyylini sovi siihen niukan modernistiseen taiteellis-runolliseen räkärealismiin joka Suomessa nykyään on ainoa oikea tapa kirjoittaa vakavastiotettavaa kirjallisuutta. Enkä edes ole syömishäiriöistä kärsivä bi-nainen, eli imagonrakentajilla olisi hirveä homma saada minut markkinoitua kirjallisuuspiireille.

(Mietin muuten joskus, että voisin ryhtyä spefipiirien ensimmäiseksi viralliseksi julkihomoseksuaaliksi. Onhan noita trendikkäitä naispuolisia biseksuaaleja, mutta kunnon karvainen persepanohomo piireistä vielä puuttuu. :) Ja tahdon tässä yhteydessä selventää, että minulla ei ole mitään homoseksuaaleja vastaan - itse asiassa olen jonkin verran liikkunut Helsingin homopiireissä, ja pidän kovasti siitä kulttuurista vaikka itse olenkin tylsä umpihetero.)

Se tosiasia, että scifi on aika pitkälti ollut teinipoikien avaruusleikkien jatke, on jotenkin unohtunut. Mutta ei kai se mikään ihme ole, maailma naisistuu hyvää vauhtia ja ei naisvalta ole sen kummempi asia kuin miesvaltakaan :D Ainahan sitä tossun alta voi yrittää ruikuttaa, mutta ketään ei kiinnosta :D


Juuri tämä minua on huolestuttanut koko "spekulatiivisessa fiktiossa", kuten jo Deathwritersillakin kirjoitin aiemmin tänä vuonna. Se, että lähennytään ns. oikeaa kirjallisuutta, puristaa minun kaltaiseni viihteellisen kirjoittajan koko ajan ahtaammalle. Avaruus- ja fantasiajuttuihin pystyi vielä joskus kymmenen vuotta sitten pakenemaan, mutta mistä se turvapaikka löytyy nyt kun tämäkin on tätä nuoren naisen seksuaalista heräämistä, traumaattista äitisuhdetta, syömishäiriötä ja eksistentialistista angstia siitä että mies unohti viedä roskat?

Minä ainakin olen täysin tyytyväinen :lol: Tohtorin kanssa voimme laittaa essut kaappiin iltaruan valmistamisen jälkeen, ja jos olemme kiltisti niin voimme nauttia yhden oluen kulmabaarissa Kaljujen ja Ynseiden tai Anestesian aikana 8)


Kaunis visio. :) Harmi kyllä (tai onneksi, miten sen nyt ottaa) minun oma liedenlämmittäjäni otti ja lähti kohta pari vuotta sitten, ja sen jälkeen on näyttänyt pahasti siltä että vanhaksipojaksi tässä jäädään. Mutta niinhän sanotaan Junnun laulussakin, että "nyt päästiin naisista, ja painajaisista"... ;)
-Tri
Tohtori
 
Viestit: 200
Liittynyt: 22.08.2006, 22:23:04

Seuraava

Paluu Netticolosseum

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron