Tekstien julkaiseminen suoraan postaamalla?

Keskustelua tästä palstasta, toimintatavoista ja sisällöstä.

Valvoja: Moderaattorit

Miten tekstit pitäisi julkaista?

a) Perustetaan moderoitu julkaisupalsta
1
14%
b) Saa linkittää mistä tahansa
5
71%
c) Saa linkittää vain kotisivuilta tai verkkolehdestä
1
14%
 
Ääniä yhteensä : 7

Tekstien julkaiseminen suoraan postaamalla?

ViestiKirjoittaja Piikki » 08.01.2005, 02:23:23

Hei!

On tullut kyselyjä siitä, voiko Netticolosseumissa julkaista tekstejään suoraan keskustelupalstalle postaamalla. Mitä mieltä te käyttäjät olette?

Alun perin systeemimme tarkoitus oli palvella nimenomaan jossakin jo julkaistujen tekstien huomioimista: että niistäkin olisi mahdollisuus saada palautetta. Netissä on toisaalta useita paikkoja, jonne tekstejään voi laittaa nähtäväksi, mm. Risingshadow ja Rihmasto, joten yritimme keksiä toisenlaisen ratkaisun.

Kaikilla ei kuitenkaan ole kotisivutilaa käytössään, ja keskustelupalstasysteemit näyttävät toimivan jo ihan omia latujaan: tiedonvälitys on niin nopeaa että käyttäjät eivät halua pomppia saitilta toiselle vaan lukea ja kommentoida samalla palstalla tekstejään. Jos ylipäänsä kommentoivat toistensa tekstejä.

Onko ajattelemamme nykyinen toimintaperiaate kehno?
Jos on, mitäpä siis tekisimme:

a) Luodaan moderoitu julkaisupalsta: kirjoittaja voi lähettää tekstinsä julkaistavaksi ja ylläpito julkaisee sen Netticolosseumissa, jos katsoo että kriteerit täyttyvät (teksti on novelli).

b) Emme ota kantaa missä teksti sijaitsee. Jos käyttäjä linkittää toiselta keskustelupalstalta, se on hänen asiansa.

c) Jatkamme silti nykyistä käytäntöä, eli tekstin pitäisi olla joko omilla kotisivuilla tai jossakin verkkolehdessä.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Äänestäminen?

ViestiKirjoittaja Hanska » 08.01.2005, 12:06:33

Ja ketkähän mahtavat saada äänestää? Itse kun kirjaudun sisään omilla tunnareillani, niin saan sivun alalaitaan infon, jossa lukee "Et voi äänestää tässä foorumissa" :-(

En kyllä itse oikeastaan tietäisikään, mitä vaihtoehtoa äänestäisin. Sulkevatko ne pois toisensa? Eivätkö ne voisi toimia rinnakkainkin, vai aiheutuuko siitä jotain haittaa? Sekavuutta, perhaps?
Hanska
 
Viestit: 638
Liittynyt: 05.10.2004, 10:00:50
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Piikki » 08.01.2005, 14:10:46

No höh, ei anna äänestää. Täytyy selvittää missä vika.

Alun perin kait ajateltiin jotakin niin hienoa, että tänne tulisi arvioitavaksi tekstejä, jotka olisivat rinnastettavissa lehdissä julkaistuihin teksteihin: siis vähintään jonkinlaisen tekijän oman seulan läpäisseet tekstit: "Tästä haluan saada kritiikin". Rinnakkainen palvelu siis Kosmoskynässä ilmestyvälle Kosmiselle Colosseumille, johon on rekrytoitu kriitikkoporukka.

Käytäntö (linkitettyjen tekstien vähäinen määrä ja arvioiden vähäinen määrä) osoittaa kait sen, ettei tämä olekaan se, mitä kirjoittajat haluavat. Niin ja tänne ei ole rekrytoitu kriitikoita - resurssit eivät riitä siihen.

Joku jo sanoikin (tai niin ymmärsin), että kaivataan palautetta työn alla olevista teksteistä, ei suinkaan jo julkaistuista teksteistä tulevaa kritiikkiä.

Palstalle tekstien suora postaaminen tarkoittaisi sitä, että siirrymme reilusti "kritiikkipalvelusta" #arvostelupalveluun".

Kuulostaa vähän sekavalta... Henkilökohtaisesti minulla ei ole omaa mielipidettä - kommentoin tekstejä joka tapauksessa sen verran kuin jaksan.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Re: Äänestäminen?

ViestiKirjoittaja urpi » 08.01.2005, 16:17:02

Hanska kirjoitti:Ja ketkähän mahtavat saada äänestää? Itse kun kirjaudun sisään omilla tunnareillani, niin saan sivun alalaitaan infon, jossa lukee "Et voi äänestää tässä foorumissa" :-(


Foorumille oli jäänyt voteaminen vain moderaattoreille. Nyt toimii.
urpi
 
Viestit: 8
Liittynyt: 25.09.2004, 12:37:00
Paikkakunta: Turku

ViestiKirjoittaja Rasimus » 09.01.2005, 10:48:04

Minä äänestäisin A:ta ja B:tä... Eli jos ei ole vielä lykännyt tekstejään muualle, niin sitten lykkää tänne. Jos teksti on muualla, niin mitä turhia sitä kopioimaan vaan linkki sinne muualle. Palautteet voi sitten kirjoittaa "sinne muualle" tai tänne.
Rasimus
 
Viestit: 238
Liittynyt: 10.12.2004, 08:48:27
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja Piikki » 14.01.2005, 21:48:56

Näyttäisi siltä, että linkittäminen muualta tai suora postaaminen ei näyttäisi ketään haittaavan, joten sallittakoon se siis. Ensisijaisesti linkit omille kotisivuille / verkkolehtiin / jostakin muualta jos vain on verkossa julkaistu. Jos semmoisia ei ole käytössä eikä muita mahdollisuuksia ole, niin voi luoda nimellään oman kansion ja postata siihen.

Katsotaan sitten miten asia etenee.

Toki toivomme edelleen kokonaisia novelleja, ja kannattaa pitää mielessä, että tänne postaaminen on novellin julkaisemista - jos aikoo laittaa tekstin kisaamaan esim. Novaan niin tekstiä ei kannata tänne laittaa etukäteen näkyviin.
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina


Paluu Netticolosseum

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa