Työaiheinen kirjoituskilpailu 1.5.2010 saakka

Ilmoituksia järjestettävistä kirjoituskilpailuista.

Valvoja: Moderaattorit

Työaiheinen kirjoituskilpailu 1.5.2010 saakka

ViestiKirjoittaja Piikki » 16.02.2010, 22:11:27

Työaiheinen kirjoituskilpailu kutsuu kirjoittajia

Ensimmäistä kertaa järjestettävä valtakunnallinen kirjoituskilpailu ”Työ, leikki ja luominen” on avattu 13.2.2010. Kilpailuun voi osallistua 1.5. saakka.

Kilpailu kartoittaa millaisia ajatuksia työ, työläisyys, työttömyys tai vaikkapa pätkätyöt nykysuomalaisissa herättävät. Kirjoituskilpailun järjestävät Lauri Viita -seura, Väinö Linnan seura sekä F.E. Sillanpään seura näiden kolmen edesmenneen työn kuvaajan kunniaksi. Kilpailu järjestetään yhteistyössä Työväen Sivistysliiton ja Kansan Sivistystyön Liiton kanssa.

Kirjoituskilpailun asiantuntijaraatiin kuuluvat kirjailijat Taija Tuominen ja Niina Hakalahti sekä kirjallisuudentutkija Antti Salminen. Kilpailussa on kaksi sarjaa, proosa ja lyriikka. Voittajat julkistetaan Työväenkirjallisuuden päivässä Werstaalla 28.8.2010. Kilpailuohjeet löydät sivulta www.tyovaenmuseo.fi/kirjallisuudenpaiva.


Kilpailu

Kirjoituskilpailussa on kaksi sarjaa, proosa ja lyriikka. Kilpailun teema on Työ, leikki ja luominen.

Kilpailu on tarkoitettu Suomessa asuville 18 vuotta täyttäneille henkilöille. Kilpailuun lähetettävien töiden maksimipituus on 20 sivua. Rajoitus koskee sekä proosa- että lyriikkasarjaa. Proosa voi koostua useista lyhyistä teksteistä. Kirjoittaja voi osallistua kumpaankin sarjaan. Myös aikaisemmin julkaisseet kirjoittajat voivat osallistua.

Palkintolautakuntaan kuuluvat kirjailija Taija Tuominen, kirjailija ja toimittaja Niina Hakalahti ja kirjallisuudentutkija Antti Salminen. Palkintolautakunnan sihteerinä toimii fil.yo Anna Ulvinen.
Osallistuminen

Kilpailutyöt on kirjoitettava tieto- tai kirjoituskoneella A4-kokoiselle arkille. Kilpailutyöt voi palauttaa sekä postitse että sähköisesti. Kilpailutyöt on varustettava nimimerkillä sekä sähköisesti että postitse palautettaessa. Postitse palautettaessa mukaan tulee liittää tekijän oikea nimi ja osoite suljetussa kirjekuoressa. Sähköisesti palautettaessa kirjoittajan oikea nimi ja osoite kirjoitetaan sähköpostin viestikenttään ja se jää kilpailun sihteerin tietoon.

Kilpailutyöt on palautettava 1.5.2010 klo 23.59 mennessä osoitteeseen

Työväenmuseo Werstas
Väinö Linnan aukio 8
33210 Tampere
tai kirjoituskilpailu(ät)tyovaenmuseo.fi

Kuoreen tai sähköpostin otsikkoon merkintä "Kirjoituskilpailu". Kilpailutöitä ei palauteta. Kaikki kilpailutyöt säilytetään vähintään kaksi vuotta.
Palkinnot

Kilpailun palkintojen jaosta päättää palkintolautakunta. Jaettavien palkintojen arvo on yhteensä 4000 euroa, ja kummassakin sarjassa jaetaan kolme palkintoa. Palkintolautakunta päättää jaettavista summista. Palkinnot julkistetaan Työväenkirjallisuuden päivässä 28.8.2010. Palkituille ilmoitetaan sijoittumisesta. Palkitut työt julkaistaan tapahtuman internet-sivuilla.

Tiedustelut:
Anna Ulvinen
p. 050 440 1192
kirjoituskilpailu (ät) tyovaenmuseo.fi
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Paluu Ilmoituksia kilpailuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron