Runo-Kaarina (dl 28.4.2017)

Ilmoituksia järjestettävistä kirjoituskilpailuista.

Valvoja: Moderaattorit

Runo-Kaarina (dl 28.4.2017)

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 06.03.2017, 11:11:57

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja runoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Vuoden 2017 kilpailuun on mahdollista osallistua 28.4. kello 15 saakka, jolloin käsikirjoitusten on oltava perillä Kaarinan kulttuuripalveluissa. Voittoteos tullaan julkaisemaan Turun kirjamessuilla 6.10.

Runo-Kaarina on vuosittainen, valtakunnallinen runokokoelmakilpailu esikoisrunoilijoille. Kilpailu on avoin kaikille suomenkielisille runoille ja runojen aihe on vapaa. Kaarinan kaupunki julkaisee kustannuksellaan kilpailun voittaneen runoteoksen. Tekijänoikeuspalkkio maksetaan koko painoksesta heti normaalin myyntihinnan mukaan. Kilpailu järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1994 ja Runo-Kaarina on vakiinnuttanut asemansa yhtenä merkittävänä runokilpailuna maassamme.
Valintaraati valitsee voittajan elokuussa ja voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla.

Kilpailuohjeet
  - etsimme 50 - 100 runon kokoelmaa
  - kilpailuun saavat osallistua ne kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet omaa kokoelmaa. Fennicaan ilmoitetut kirjat katsotaan julkaisuiksi. Esiintyminen antologioissa ei estä osallistumista.
  - muulla kielellä kuin suomeksi kirjoitetut kokoelmat arvioidaan kilpailijan lähettämän suomenkielisen käännöksen pohjalta
  - nimimerkillä varustettujen käsikirjoitusten on oltava perillä viimeistään 28.4.2017 klo 15.00
  - kilpailutyön mukana toimitetaan nimimerkin paljastava kirjekuori, jonka sisällä on kirjoittajan nimi, osoite, puhelinnumero ja toimiva sähköpostiosoite
  - käsikirjoitukset lähetetään osoitteeseen Kaarinan kaupunki/kulttuuripalvelut, PL 9, 20780 Kaarina, kuoreen merkintä "Runo-Kaarina"
  - kilpailumateriaaleja ei palauteta, älä siis lähetä alkuperäistä käsikirjoitusta
  - tekijänoikeudellisista syistä kaikki hylätyt käsikirjoitukset tuhotaan kilpailun ratkettua
  - toivomme runojen olevan irrallisilla A4-papereilla
  - kuvitetut käsikirjoitukset arvioidaan painoteknisten ja tekijänoikeudellisten syiden vuoksi pelkästään teksteinä
  - kuvarunojen tekijöitä pyydetään huomioimaan, että valmiin julkaisun sivukoko on noin A5
  - fontteihin tai riviväleihin liittyviä rajoituksia ei ole
  - kilpailun järjestäjä varaa oikeuden toimittaa teos lopulliseen julkaisukuntoon
  - voittajan oletetaan saapuvan Turun Kirjamessuille ja Varsinais-Suomen Runoviikoille. Kaarinan kaupunki maksaa matka- ja majoituskulut Suomessa, ulkomailla asuvan voittajan osalta matkakulujen jakamisesta keskustellaan erikseen

Julkaistavan esikoiskokoelman valitsee Kaarinan kaupungin nimeämä valintaraati. Vuosina 2013-2016 raadin puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola. Muina jäseninä ovat kansalaistoiminnan johtaja Tuuli Salospohja, vuoden 2011 voittaja Anna Elina Isoaro, kirjailijat Mika Terho ja Tommi Parkko, kansalaistoiminnan lautakunnan edustaja Pekka Kontturi ja kulttuurisihteeri Mikko Nortela.
Kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso, runoilija Jenni Haukio.


https://www.kaarina.fi/kulttuuri/runo_k ... o_kaarina/
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu Ilmoituksia kilpailuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron