A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu (dl. 15.10.2017)

Ilmoituksia järjestettävistä kirjoituskilpailuista.

Valvoja: Moderaattorit

A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu (dl. 15.10.2017)

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 09.06.2017, 16:20:52

A. E. Jänneksen kirjoituskilpailu 2017: "Sinisiä unelmia"

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ja Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry ry järjestävät vuonna 2017 yhteistyössä valtakunnallisen A. E. Jänneksen rahaston kirjoituskilpailun aiheella "Sinisiä unelmia". Tamy on järjestänyt kirjoituskilpailuja Elli ja Niilo Jänneksen poikansa muistoksi lahjoittamasta rahastosta vuodesta 1956 lähtien.

Kirjoituskilpailuun ovat tervetulleita kaikennäköiset ja -sävyiset ”Sinisiä unelmia”-otsikoidut kaunokirjalliset tekstit. Mistä haaveilet? Missä olet unelmissasi? Mitä/ketä ajattelet sinisellä hetkellä? Haluatko unelmiesi toteutuvan? Kerro kuinka näet tulevaisuuden! Anna mielikuvituksesi lentää ja avaa sielusi! Kilpailuteksti voi olla maksimissaan 400 sanaa pitkä. Muoto on vapaa, eli osallistua voi niin proosalla, lyriikalla kuin näiden variaatioillakin. Kilpailutyöt (1 teksti/osallistuja) pyydetään toimittamaan sähköpostin liitteenä osoitteeseen jvasiantuntija at tamy.fi. Sähköpostiviestin tulee sisältää nimimerkillä varustetun työn lisäksi kirjoittajan yhteystiedot viestin leipätekstissä. Sähköpostien on oltava perillä viimeistään 15.10.2017.


Kilpailu päättyy 15.10.2017. Voittajat valitsee kilpailuraati, johon kuuluvat Tamyn ja ELKI ry:n edustajien lisäksi yliopistonlehtori Maria Laakso (Suomen kirjallisuus) ja legendaarinen tamperelaisnäyttelijä ja muusikko Heikki Silvennoinen! Palkintona kilpailussa jaetaan yhteensä 600 euroa, joka jaetaan kolmelle parhaalle tekstille siten että parhaalle jaetaan 300 euroa, toiseksi tullut saa 200 euroa ja kolmas 100 euroa.

Palkinnot jaetaan Tamyn syntymäpäivillä 24.11. Parhaat tekstit ja mahdollisesti muita valikoituja tekstejä voidaan julkaista Tamyn ja Elkin julkaisuissa.

ELKI ry on vuonna 2009 Tampereen yliopiston kirjallisuuden opiskelijoiden aloitteesta perustettu yhdistys, joka tuo yhteen opiskelijoita ja kulttuurialan toimijoita sekä järjestää vuosittain helmikuussa Elävän Kirjallisuuden Festivaalin.

Lisätietoja:

Maria Mäki-Hakola
Järjestö- ja viestintäasiantuntija
Tampereen yliopiston ylioppilaskunta
jvasiantuntija@tamy.fi
050 361 2454

Pirkko Viitasalo
Puheenjohtaja
Elki ry
viitasalo.pirkko.o@student.uta.fi

Tampereen yliopiston ylioppilaskunta: tamy.fi
Elävän Kirjallisuuden Yhdistys – ELKI ry: facebook.com/elavakirjallisuus


A.E. Jänneksen kirjoituskilpailun säännöt

Kilpailun kilpailusäännöt, vuosittaiset osallistumisohjeet ja jaettavan palkintosumman päättää Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Arvi Emil Jänneksen muistorahaston luovutuskirjaan pohjautuen.

1. Tampereen yliopiston ylioppilaskunta Tamy järjestää Arvi Emil Jänneksen kirjoituskilpailun säännöllisesti. Ylioppilaskunnan hallitus päättää kilpailun nimestä ja teemasta erikseen kilpailukohtaisesti.

2. Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki Suomessa asuvat, työskentelevät tai opiskelevat henkilöt, jotka eivät ole julkaisseet omaa kaunokirjallista teosta. Omaksi kaunokirjalliseksi teokseksi lasketaan myös omakustanne. Antologiassa julkaiseminen ei ole este kilpailijan osallistumiselle, kunhan kilpailutyötä ei ole aiemmin julkaistu.

3. Kilpailulla on raati, jonka jäsenet valitaan vuosittain erikseen kilpailun teemaan liittyen. Raati ei anna arvioita yksittäisistä kilpailutöistä. Raadissa ratkaisuvalta palkintoa jaettaessa on ylioppilaskunnan ulkopuolelta hankitulla asiantuntijalla. Jos kilpailussa ei ole jonakin vuonna yhtään ensimmäisen palkinnon arvoista työtä, voidaan sen vuoden palkintosumma jakaa myöhemmin.

4. Kilpailija suostuu kilpailutyönsä mahdolliseen julkaisemiseen ilman eri korvausta. Palkitut työt säilytetään ylioppilaskunnassa arkistoituina. Palkitsemattomat työt säilytetään kaksi vuotta.

5. Kilpailu rahoitetaan Elli ja Niilo Jänneksen Tamylle vuonna 1954 lahjoittaman Arvi Emil Jänneksen muistorahaston varoista. Kilpailu on järjestetty säännöllisesti vuodesta 1956 lähtien.

http://www.tamy.fi/artikkeli/jannes2017
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu Ilmoituksia kilpailuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron