Northern script -käsikirjoituskilpailu (dl. 20.8.2017)

Ilmoituksia järjestettävistä kirjoituskilpailuista.

Valvoja: Moderaattorit

Northern script -käsikirjoituskilpailu (dl. 20.8.2017)

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 28.06.2017, 14:56:58

Oletko 18-25 -vuotias ja kynä pysyy kädessäsi? Oletko aina haaveillut käsikirjoittamisesta? Northern Script on mahdollisuutesi, jossa pääset kisaamaan muiden pohjoismaalaisten harrastajatason käsikirjoittajien kanssa. Finalistit pääsevät työstämään käsikirjoituksiaan yhdessä ammattilaistutoreiden kanssa. Kolme parasta palkitaan!

Kilpailun teema on ”Stranger”. Teemaa voi lähestyä hyvin vapaasti. Se voi ilmetä kirjaimellisesti, symbolisesti tai esimerkiksi tunnelman tasolla.
Käsikirjoitus voi liittyä oman elämän kokemuksiin tai olla puhtaasti mielikuvituksen tuotetta. Käsikirjoituksen tyylilaji on vapaa.

Osallistua voi enintään 10 sivun mittaisella lyhytelokuvakäsikirjoituksella, joka käsittelee annettua teemaa.

Käsikirjoitus olisi hyvä kirjoittaa käsikirjoitusformaatissa. Mikäli haluat tutustua valmiisiin elokuvakäsikirjoituksiin, niitä voi lukea esimerkiksi imsdb.com –sivustolla. Saatavilla on myös useita kirjoitusohjelmia, jotka muokkaavat tekstin suoraan käsikirjoitusmuotoon. Käsikirjoituksen muoto ei ole kuitenkaan ollennaisin valintakriteeri, vaan tärkeämpää on sisältö!

Kirjoitukset kirjoitetaan maan virallisella kielellä/kielillä tai englanniksi, ja lähetetään kansallisille organisaatioille 20.8.2017 mennessä.

Merkitse käsikirjoituksen kansilehteen keksimäsi nimimerkki. Älä kirjoita käsikirjoitukseen oikeaa nimeäsi.

Käsikirjoitukset lähetetään sähköpostitse oman maan vastaanottajille. Yhteystiedot maittain löytyvät kohdasta ”yhteystiedot”. Kirjoita viestin tekstikenttään nimimerkkisi, oikea nimesi ja yhteystietosi (osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite sekä syntymäaika). Kirjoita viestin aihekenttään ”Northern Script 2017”.


Kilpailun tarkoitus ja painotukset

Kilpailulla etsitään uusia, lupaavia ja kehityskelpoisia lyhytelokuvakäsikirjoituksia ja kirjoittajia. Kirjoitusten ei ole tarkoitus olla valmiita, viimeisiä versioita, vaan kilpailun keskeinen tarkoitus on auttaa osallistujia kehittämään tekstiään ja kirjoittamistaitojaan. Valinnoissa painotetaan persoonallista ja rohkeaa otetta.

Kaikki käsikirjoituksensa lähettäneet osallistujat saavat lyhyen palautteen kirjoituksestaan.


Kuka voi osallistua?

18-25-vuotiaat, kilpailumaissa (Suomi, Ruotsi, Norja) asuvat kirjoittajat.
Osallistuminen ei edellytä aiempaa kokemusta käsikirjoittamisesta.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää riittävää englannin kielen taitoa. Esikarsinnan kautta valitut finalistit osallistuvat kansainväliseen käsikirjoitustyöpajaan, jossa työskentelykielenä on englanti.

Kilpailuun osallistuminen edellyttää mahdollisuutta osallistua marraskuussa 2017 Oulussa järjestettävään käsikirjoitusten kehittelytyöpajaan. Työpaja järjestetään 15.-17.11.2017. Mikäli kansallisen tuomariston valitsema finalisti ei pääse osallistumaan työpajaan, hänen käsikirjoituksensa ei voi osallistua loppukilpailuun. Osallistumisensa peruuttaneen finalistin tilalle valitaan osanottaja varasijalta.

Käsikirjoitustyöpajaan valitaan yhteensä 12 finalistia, neljä jokaisesta osallistujamaasta. Kansainvälinen tuomaristo palkitsee finalisteista kolme käsikirjoitusta. Voittajat julkistetaan Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä marraskuussa 2017.


Kustannukset

Kilpailuun osallistuminen on maksutonta. Finalisteille tarjotaan matkat käsikirjoitustyöpajaan Oulun kansainväliselle lasten ja nuorten elokuvafestivaalille marraskuussa 2017. Pakettiin sisältyy matkat, majoitus, lämmin ruoka ja työpajan ohjelma.


Käsikirjoitustyöpaja

12 kansallisten karsintojen kautta valittua finalistia osallistuvat käsikirjoitusten kehittelytyöpajaan, joka järjestetään Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvafestivaalin yhteydessä. Työpajassa finalistit jaetaan pienryhmiin, joissa he työstävät käsikirjoituksiaan ammattilaistutoreiden avustuksella. Työpajan tavoitteena on kannustaa osallistujia jatkamaan kirjoittamista, auttaa jokaista kirjoittajaa löytämään oma persoonallinen äänensä, sekä antaa kirjoittajille työkaluja tekstinsä kehittelyyn. Käsikirjoitustyöpajan päätteeksi finalisteista palkitaan kolme parasta.

Finalisteille tarjotaan vieraspassit, joilla he pääsevät katsomaan festivaalilla esitettäviä elokuvia.

Työpajan työskentelykielenä on englanti. Käsikirjoitukset käännetään englanniksi järjestäjien toimesta.


Yhteystiedot

kristiina@nosi.fi

http://nosi.fi/northern-script-fi/
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu Ilmoituksia kilpailuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron