Nova 2007

Ilmoituksia järjestettävistä kirjoituskilpailuista.

Valvoja: Moderaattorit

Nova 2007

ViestiKirjoittaja Piikki » 27.10.2006, 16:36:54

Turun Science Fiction Seura ja Suomen Tieteiskirjoittajat järjestävät palautteellisen
SCIENCE FICTION- JA FANTASIANOVELLIKILPAILUN
NOVA 2007


Säännöt

1. Kilpailu on avoin kaikille, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta (omakustanteet ja julkaisut antologioissa eivät ole este osallistumiselle).

2. Novellien tulee olla kirjoitettu joko tietokoneella tai kirjoituskoneella A4-arkeille ja vain yhdelle puolen arkkia. Rivejä arkilla saa olla korkeintaan 30 rivivälin ollessa vähintään 1,5. Fonttikoon on oltava lukukelpoista (n. 12pts). Marginaalit joka reunasta vähintään 2 cm.

3. Sivut pitää numeroida siten, että samassa yhteydessä käy ilmi myös novellin sivujen kokonaismäärä (esim. 1/12, 2/12 jne.). Lisäksi jokaiseen sivuun tulee merkitä nimimerkki, jolla ko. novelli osallistuu, sekä novellin nimi. Oma nimi ei saa ilmetä novelliliuskoista millään tapaa.

4. Kisaan saa osallistua useammalla kuin yhdellä novellilla, mutta kunkin novellin kanssa tulee käyttää eri nimimerkkiä.

5. Novellit tulee kirjoittaa suomeksi.

6. Aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan.

7. Tekstin maksimipituus on 20 liuskaa annetuin rivivälein ja marginaalein. Liian pitkiksi katsotut tekstit hylätään. Jos on epävarma ohjeista, kannattaa ottaa kisan sihteeriin yhteyttä ennen novellin lähettämistä. Lisätietoja usein kysytyistä kysymyksistä: http://www.tsfs.fi/nova/faq.php

8. Tekstin tulee olla alkuperäinen ja ennen julkaisematon niin paperilla kuin verkossa. Palkittuja tekstejä ei saa julkaista muualla ennen kuin ne ovat ilmestyneet järjestäjäseurojen Spin- tai Kosmoskynä-lehdissä, ellei niiden päätoimittajien kanssa muuta sovita.

9. Esiraati tai tuomaristo saa hylätä ohjeiden vastaisesti kirjoitetun tekstin. Rivimääriin, marginaaleihin ja tekstin luettavuuteen siis kannattaa kiinnittää huomiota.

10. Jos novellistaan haluaa yleispalautteen, se tulee mainita henkilötietopaperissa. Jos tiedoissa on mainittu sähköpostiosoite, palaute annetaan sähköpostitse. Mikäli palaute halutaan paperilla, mukaan tulee liittää 1. luokan kirjemerkillä ja omalla osoitteella varustettu palautekuori. Henkilökohtaisen palautteen saamiseksi novellin tulee sijoittua.

11. Novellit postitetaan kolmena kappaleena ja niiden tulee olla postitettu viimeistään 2.4.2007. Kilpailutöitä ei palauteta.

12. Voittanut novelli julkaistaan Spinissä. Muita sijoittuneita julkaistaan Spinissä ja Kosmoskynässä sen mukaan, mitä lehtien päätoimittajat päättävät. Julkaisupäätös ilmoitetaan kirjoittajalle kisan jälkeen kuukauden sisällä.

13. Novelleja saa ja on jopa suotavaa muokata palautteen perusteella ennen julkaisua.

Novellin lähettäminen

Omat yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja etenkin sähköpostiosoite) kirjoitetaan paperille, joka suljetaan kirjekuoreen A. Kirjekuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki, jolla osallistuu, sekä osallistuvan novellin nimi. Novelli kolmena kappaleena ja kirjekuori A laitetaan kirjekuoreen B, joka lähetetään osoitteeseen
TSFS ry. / NOVA 2007
PL 538
20101 Turku

Nimimerkin avulla kirjoittajien henkilöllisyys pysyy salassa esiraatilaisilta ja tuomareilta. Kaikki kirjoittajat ovat samanarvoisessa asemassa, kun aiemmat ansiot eivät pääse vaikuttamaan tekstien arvosteluun.

Tuomaristo


Novan tuomaristoon kuuluvat TSFS:n edustaja Suvi Allén, Kosmoskynän päätoimittaja Pasi Karppanen, professori Liisa Rantalaiho, Nova 2001-voittaja Katja Salminen ja toimittaja Miina Supinen.

Esiraati karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Anna Ohinmaa, Leila Paananen ja Tuukka Urpi.

Palkinnot


Novelleista palkitaan kymmenen parasta. Voittaja saa 150 euroa, toiseksi tullut 100 ja kolmanneksi 50 euroa. Kunniamainitut saavat 20 euroa. Palkintosummat voivat nousta näistä nyt ilmoitettavista summista, kun avustukset ratkeavat.

Voittajat julistetaan ja palkinnot jaetaan 14 – 15.7 Jyväskylässä pidettävässä Finncon-tapahtumassa. Palkituille ilmoitetaan erikseen. Tuloslista on nähtävillä Spinissä, Kosmoskynässä ja NOVAn sivuilla jakotilaisuuden jälkeen.

Palaute
Henkilökohtaista palautetta annetaan kolmiportaisesti novellin menestymisen mukaan.
• Palkitut novellit (sijat 1-10) saavat palautetta tuomaristolta.
• Esiraadilta tuomaristolle edenneet, mutta sijoittumatta jääneet novellit saavat palautteen esiraadilta.
• Muut palautetta pyytäneet saavat esiraadin kirjoittaman yleispalautteen, jossa käydään läpi vuoden sadon suurimpia kompastuskiviä ja yleisiä kirjoitusohjeita.

Lisätietoja
NOVA-sihteeri Tytti Korhonen
nova2007@tsfs.fi
http://www.tsfs.fi/nova/
Ajankohtaiset tiedotteet: http://community.livejournal.com/novakilpailu/
Piikki
 
Viestit: 1167
Liittynyt: 25.09.2004, 17:48:54
Paikkakunta: Ristiina

Paluu Ilmoituksia kilpailuista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa

cron