Nova 2010 käynnistynyt!

Ilmoituksia STk ry:n toiminnasta.

Valvojat: Moderaattorit, Tiedottajat

Nova 2010 käynnistynyt!

ViestiKirjoittaja Pasi Koo » 05.11.2009, 04:16:46

Nova on aloitteleville kirjoittajille suunnattu, palautteellinen science fiction- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu, jonka Turun Science Fiction Seura ja Suomen Tieteiskirjoittajat järjestävät vuonna 2010 jo 11. kerran.

Kilpailuun voivat ottaa osaa kaikki kirjoittajat, jotka eivät ole aikaisemmin julkaisseet kaunokirjallista teosta. Omakustanteet ja julkaisut antologioissa eivät ole este kilpailuun osallistumiselle. Novellien aihe on vapaa, kunhan se liittyy science fictioniin tai fantasiaan.

Novellien tulee olla kirjoitettu joko tietokoneella tai kirjoituskoneella A4-arkeille ja vain yhdelle puolen arkkia. Rivejä arkilla saa olla korkeintaan 30 rivivälin ollessa vähintään 1,5. Fonttikoon on oltava lukukelpoista (noin 12 pt) ja marginaalit joka reunasta vähintään 2 cm. Tekstien enimmäispituus ohjeissa annetuin asetuksin on 20 liuskaa ja ne on kirjoitettava suomeksi.

Kilpailuun osallistutaan nimimerkillä. Nimimerkin avulla kirjoittajien henkilöllisyys pysyy salassa esiraatilaisilta ja tuomareilta. Kaikki kirjoittajat ovat samanarvoisessa asemassa, kun aiemmat ansiot eivät pääse vaikuttamaan tekstien arvosteluun. Sivut on numeroitava siten, että samassa yhteydessä käy ilmi myös novellin sivujen kokonaismäärä (esim. 1/12, 2/12 jne.). Lisäksi jokaiseen sivuun tulee merkitä nimimerkki, jolla ko. novelli osallistuu, sekä novellin nimi. Oma nimi ei saa ilmetä novelliliuskoista millään tapaa.

Omat yhteystiedot (nimi, osoite, puhelinnumero ja etenkin sähköpostiosoite) kirjoitetaan paperille, joka suljetaan erilliseen yhteystietokuoreen. Kuoren päälle kirjoitetaan nimimerkki, jolla kilpailija osallistuu, sekä osallistuvan novellin nimi. Novelli kolmena kappaleena ja yhteystietokuori suljetaan toiseen kirjekuoreen, joka lähetetään osoitteella: TSFS ry. / NOVA 2010, PL 538, 20101 Turku.

Tekstit on postitettava 1.3.2010 mennessä (ko. päivän postileima riittää). Kannattaa varmistaa, että lähetyksessä on oikea määrä postimerkkejä, sillä järjestäjät varaavat oikeuden olla lunastamatta postista lähetyksiä, joissa on riittämätön postimaksu. Tarkemmat säännöt löytyvät Novan www-sivulta osoitteesta http://www.tsfs.fi/nova/. Novan sivuilta löytyvät myös edellisvuotiset yleispalautteet.

Novan tuomaristoon vuonna 2010 kuuluvat Kosmoskynän päätoimittaja Pasi Karppanen, kriitikko ja novellisti Aleksi Kuutio, kriitikko Marianna Leikomaa, kirjailija ja kustannustoimittaja Anne Leinonen sekä suomentaja Johanna Vainikainen-Uusitalo. Kisassa on esiraati, joka karsii jatkoon pääsevät novellit tuomaristolle. Esiraatiin kuuluvat Camilla Kantola, Pasi Karppanen ja Christine Thorel.

Kilpailun ensimmäinen palkinto on 200 euroa. Toiseksi tullut saa 100 euroa ja kolmas 50 euroa. Kunniamainitut (sijat 4.–10.) saavat kukin 40 euroa. Palkintosummat voivat nousta nyt ilmoitetusta avustusten myötä. Voittajat julistetaan ja palkinnot jaetaan 16.–18.7. järjestettävässä Finncon 2010 -tapahtumassa Jyväskylässä.

Lisätietoja:
Nova 2010 -sihteeri Leila Paanenen, nova2010@tsfs.fi

http://www.tsfs.fi/
http://tieteiskirjoittajat.utu.fi/

Tulostettava kisakutsu pdf-muodossa löytyy osoiteesta
http://www.tsfs.fi/nova/nova2010.pdf

Nova 2010 -kilpailun Facebook-sivu:
http://www.facebook.com/event.php?eid=196729162888
Pasi Koo
 
Viestit: 118
Liittynyt: 27.09.2004, 12:58:54

Paluu STk ry

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron