Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

Ilmoituksia STk ry:n toiminnasta.

Valvojat: Moderaattorit, Tiedottajat

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 28.10.2015, 07:22:21

Suomen Tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. (STk)

Toimintasuunnitelma 2016

Tavoite

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on parantaa suomalaisen tieteis- ja fantasiakirjallisuuden tasoa, kouluttaa suomalaisia tieteis- ja fantasiakirjoittajia ja pyrkiä tekemään suomalaista tieteis- ja fantasiakirjoittamista tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomailla, ja toimia jäsentensä taloudellisen ja ammatillisen aseman parantamiseksi.
Vuonna 2016 toiminnassa keskitytään erityisesti valtakunnalliseen toimintaan, yhä laajemman harrastajajoukon tavoittamiseen ja jäsenmäärän kasvattamiseen. Tavoitteeseen pyritään parantamalla keskeisten toimintojen – Kosmoskynä-lehti, Nova-kirjoituskilpailu sekä kotisivut – näkyvyyttä. Lisäksi tavoitteen saavuttamiseksi toimintavuoden jäsenkunnasta pyritään saamaan aiempaa valtakunnallisempi.


Talous

Yhdistyksen talous perustuu jäsenmaksuihin, Kosmoskynän tilausmaksuihin, julkaisujen myyntiin, avustuksiin sekä vapaaehtoistyöhön. Yhdistys ei maksa kokouspalkkioita. Yhdistys maksaa matkakorvauksia tarpeen ja varojen mukaan. Toiminnan jatkuvuuden edellytyksenä on avustusten saaminen toimintaa varten.


Tiedottaminen ja kotisivut

Yhdistyksellä on kotisivut osoitteessa http://tieteiskirjoittajat.net. Kotisivuja käytetään tiedottamiseen, ajantasaisen kirjoituskilpailuluettelon ja keskustelupalstan ylläpitoon, novellien, romaanien ja verkkojulkaisujen arviointiin sekä kirjoittajarinkitoimintaan. Tiedottamista hoidetaan kotisivujen lisäksi Kosmoskynä-lehden ja sähköpostilistojen kautta sekä tarvittaessa yhdistyksen ulkopuolisilla keskustelupalstoilla, lehdissä ja sähköpostilistoilla.
Yhdistyksen Kosmoskynä-lehdellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.kosmoskyna.net. jossa ylläpidetään Kosmoskynä-arkistoa. Arkiston kautta pääsee käsiksi osaan Kosmoskynässä ilmestyneisiin kirjailijahaastatteluihin, novelliarvosteluihin ja kirjoittamista käsitteleviin artikkeleihin.


Julkaisut

Yhdistys siirtyy julkaisemaan Kosmoskynä-lehteä kaksi kertaa vuodessa. Lehden sivumäärää kasvatetaan ja laatua kehitetään. Lehdessä julkaistaan arvosteluja kotimaisista novelleista ja kirjoista, kirjailija- ja kirjoittajahaastatteluja, ajankohtaisia artikkeleita ja kotimaisia novelleja. Lehti on ainoa kotimainen julkaisu, joka arvostelee muissa sf-lehdissä ilmestyneet kotimaiset novellit. Lehden sisällöstä vastaa päätoimittaja yhdessä toimituskunnan kanssa.
Vuoden 2016 aikana Kosmoskynän rinnalla aletaan julkaista säännölliosesti ilmestyvää verkkolehteä. Verkkojulkaisun tehtävä on tukea painetun Kosmoskynän tarjoilemaa kattausta ja keskittyy erityisesti tuomaan esiin kotimaista novellistiikkaa.
Yhdistys julkaisee vuoden 2016 aikana antologian, joka keskittyy urbaanin fantasian lajityyppiin. Kyseinen genre on Suomessa vielä verrattain tuntematon. Antologiaan otetaan jäsenten tekstejä.


Kirjoituskilpailut

Yhdistys järjestää vuonna 2016 palautteellisen, järjestyksessään seitsemännentoista Nova-kirjoituskilpailun. Kilpailu on tarkoitettu uusille, omaa kirjallista teostaan julkaisemattomille kirjoittajille. Kilpailun näkyvyyttä ja arvostusta pyritään lisäämään. Kilpailu organisoidaan yhdessä Turun Science Fiction Seura ry:n (TSFS) kanssa. Novan palautteellisuutta kehitetään edelleen.


Koulutus

Yhdistyksellä on jäsenille edullinen arvostelupalvelu, jonka kautta jäsenet voivat saada ammattimaista palautetta novelleistaan.
Yhdistys järjestää vuoden 2016 aikana vähintään kaksi kirjoittajakurssia. Toinen järjestetään kevätkaudella Turun Kirjan talolla. Toinen järjestetään syyskaudella Espoossa Ny Trollebon kartanossa. Kurssit pyritään pitämään edullisina tai maksuttomina yhdistyksen jäsenille.
Yhdistys organisoi kirjoittajarinkejä. STk:n ringit ovat keskustelufoorumilla toimivia, keskinäiseen palautteeseen perustuvia 4–6 hengen ryhmiä. Kukin rinki saa palautekeskustelua varten käyttöönsä palstan, johon luku- ja kirjoitusoikeutta ei ole kuin ringin jäsenillä ja ylläpidolla. Rinkiin osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä ja se on maksutonta. Rinkien toiminnasta vastaa rinkimanageri.


Muu yhdistystoiminta

Yhdistys järjestää tarvittaessa kokoontumisia ja keskustelutilaisuuksia kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyvistä asioista.
Yhdistys tekee yhteistyötä muiden science fiction -seurojen ja kirjoittajayhdistysten kanssa, ja lähettää edustajansa yhteistyökokouksiin.
Yhdistys osallistuu alan tieteelliseen toiminnan edistämiseen.
Yhdistys osallistuu mahdollisuuksien mukaan esittely- ja myyntipöydän ylläpitoon eri tapahtumissa.
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu STk ry

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron