Tiedote: Seuran toiminta vuonna 2017 uhattuna

Ilmoituksia STk ry:n toiminnasta.

Valvojat: Moderaattorit, Tiedottajat

Tiedote: Seuran toiminta vuonna 2017 uhattuna

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 31.10.2016, 13:18:23

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry:n syyskokouksessa lauantaina 29.10. valittiin vuodelle 2017 uusi hallitus. Tulevaan hallitukseen kuuluu kolme vanhaa ja kolme uutta jäsentä: Mia Myllymäki, Laura Luotola, Reetta Vuokko-Syrjänen, Juri Timonen, Katri Alatalo ja Mixu Lauronen. Seuralle ei kuitenkaan saatu uutta puheenjohtajaa ja kokous jouduttiin keskeyttämään. Mikäli puheenjohtajaa ei saada vuodelle 2017, seuran toiminta on hyvin vaikeaa, eikä sitä luultavasti tulla toteuttamaan.

Seura etsii nyt puheenjohtajaa vuodelle 2017. Puheenjohtajan tehtäviin kuuluu hallituksen kokousten koollekutsuminen ja hallituksen toimintaan osallistuminen. Puheenjohtaja ei kuitenkaan ole yksin seurasta vastuussa, ja vuoden 2017 hallituksessa on useita kokeneita seura-aktiiveja. Jos siis tässä vaiheessa koet halua lähteä seuramme puheenjohtajaksi, ota yhteyttä seuran hallitukseen sähköpostitse info (at) tieteiskirjoittajat.net. Yhteydenottoja / tiedusteluja toivotaan 7.11. mennessä, jotta saamme mahdollisimman nopeasti jatkettua syyskokouksen loppuun.

Liitteenä kokouksessa hyväksytty ensi vuoden toimintasuunnitelma tiedoksi kaikille jäsenillemme.

Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry. (Stk)
Toimintasuunnitelma 2017Tavoite
Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on parantaa suomalaisen tieteis- ja fantasiakirjallisuuden tasoa, kouluttaa suomalaisia tieteis- ja fantasiakirjoittajia ja pyrkiä tekemään suomalaista tieteis- ja fantasiakirjoittamista tunnetuksi niin kotimaassa kuin ulkomailla sekä toimia jäsentensä taloudellisen ja ammatillisen aseman parantamiseksi.
Vuonna 2017 toiminnassa keskitytään valtakunnalliseen toimintaan, yhä laajemman harrastajajoukon tavoittamiseen ja jäsenmäärän kasvattamiseen. Tavoitteeseen pyritään jatkamalla keskeisten toimintojen, kuten Kosmoskynä-lehden ja Nova- ja Noviisi-kirjoituskilpailujen, näkyvyyden parantamista ja järjestämällä kirjoittamiseen liittyviä kursseja ja leirejä.

Talous
Yhdistyksen talous perustuu jäsenmaksuihin, Kosmoskynän tilausmaksuihin, julkaisujen myyntiin, avustuksiin sekä vapaaehtoistyöhön. Yhdistys ei maksa kokouspalkkioita. Yhdistys maksaa matkakorvauksia tarpeen ja varojen mukaan. Toiminnan jatkuvuuden edellytyksenä on avustusten saaminen toimintaa varten.

Tiedottaminen ja kotisivut
Yhdistyksellä on kotisivut osoitteessa http://tieteiskirjoittajat.net. Kotisivuja käytetään yhdistyksen toiminnan esittelyyn, tiedottamiseen, ajantasaisen kirjoituskilpailuluettelon ja keskustelupalstan ylläpitoon, novellien, romaanien ja verkkojulkaisujen arviointiin sekä kirjoittajarinkitoimintaan.
Tiedottamista hoidetaan kotisivujen lisäksi Kosmoskynä-lehden ja sähköpostilistojen kautta sekä tarvittaessa yhdistyksen ulkopuolisilla keskustelupalstoilla, Facebook-ryhmässä, lehdissä ja sähköpostilistoilla.
Yhdistyksen Kosmoskynä-lehdellä on omat kotisivut osoitteessa http://www.kosmoskyna.net. jossa julkaistaan Kosmoskynä-verkkolehteä. Lisäksi palvelimella on arkisto, jossa säilytetään vanhoja Kosmoskynässä aiemmin ilmestyneitä kirjailijahaastatteluja ja kirjoittamista käsitteleviä artikkeleita.

Julkaisut
Yhdistys julkaisee painettua Kosmoskynä-lehteä kaksi kertaa vuodessa. Lehdessä julkaistaan arvosteluja kotimaisista novelleista ja kirjoista, kirjailija- ja kirjoittajahaastatteluja, ajankohtaisia artikkeleita ja kotimaisia novelleja. Lehti on ainoa kotimainen julkaisu, joka arvostelee muissa sf-lehdissä ilmestyneet kotimaiset novellit. Lehden sisällöstä vastaa päätoimittaja yhdessä toimituskunnan kanssa.
Toinen vuoden 2017 numeroista tehdään yhteistyössä Osuuskumma-kustannuksen kanssa englanninkielisenä CosmosPen-lehtenä. Kyseisen lehden numeron päätoimittavat Miia Outinen ja Laura Luotola.
Vuonna 2017 Kosmoskynän verkkolehti osoitteessa kosmoskyna.net jatkaa toimintaansa tukemalla painetun Kosmoskynän tarjoilemaa kattausta ja keskittyy tuomaan esiin kotimaista novellistiikkaa.
Yhdistys julkaisee vuoden 2017 aikana antologian, joka keskittyy urbaanin fantasian lajityyppiin. Kyseinen genre on Suomessa vielä verrattain tuntematon. Antologiassa julkaistaan jäsenten tekstejä.
Vuoden 2017 aikana yhdistys käynnistää kirjoitusopashankkeen kauhuteemalla. Kauhuun keskittynyttä kirjoitusopasta ei ole Suomessa aiemmin tehty ja sille on koettu olevan tarvetta. Hankkeeseen haetaan apurahaa ja projektille etsitään päätoimittaja vetovastuuseen. Tavoitteena on julkaista opas vuonna 2018.
Yhdistys jatkaa Kummallisen kirjoittajat -kirjoitusoppaan myymistä uutena pokkariversiona.

Kirjoituskilpailut
Yhdistys järjestää vuonna 2017 palautteellisen, järjestyksessään kahdeksannentoista Nova-kirjoituskilpailun. Kilpailu on tarkoitettu uusille, omaa kirjallista teostaan julkaisemattomille kirjoittajille. Kilpailun näkyvyyttä ja arvostusta pyritään lisäämään. Kilpailu organisoidaan yhdessä Turun Science Fiction Seura ry:n (TSFS) ja Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry:n (Tutka) kanssa. Novan palautteellisuutta kehitetään edelleen.
Vuonna 2017 järjestetään myös Noviisi-kilpailu, joka on 13-17-vuotiaille suunnattu tieteis- ja fantasianovellien kirjoituskilpailu. Sen järjestävät Suomen tieteis- ja fantasiakirjoittajat ry, Turun Science Fiction Seura ry (TSFS) sekä Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetti ry (Tutka). Noviisi on palautteellinen, ja se järjestetään yleensä kahden vuoden välein.

Koulutus
Yhdistyksellä on jäsenille ilmainen novellien arvostelupalvelu, jonka kautta jäsenet voivat saada ammattimaista palautetta novelleistaan.
Yhdistys järjestää vuoden 2017 aikana vähintään kaksi kirjoittajakurssia eri teemoilla jäsenten toiveesta. Toisen kurssin aihe tulee olemaan käsikirjoituksen viimeistely ja kustantajan lähestyminen valmiilla käsikirjoituksella. Toinen kurssi järjestetään Tampereella keväällä 2017 teemalla ”Liikkeestä sanaksi”. Kurssin tavoitteena on pohtia liikkeen olemusta ja keinoja ilmaista sitä proosan keinoin. Leiripäivän aikana kurssilaiset perehdytetään kontakti-improvisaation alkeisiin. Aamupäivällä liikutaan ja tutustutaan erilaisiin liikkeen ja sen havainnoinnin tapoihin. Iltapäivällä reflektoidaan näitä kokemuksia ja pohditaan yhdessä, miten tuoda liikkeen tuntu omaan tekstiin. Tältä pohjalta tehdään kirjoitusharjoituksia, joissa havaintoja sovelletaan käytäntöön. Ideana on, että kukin kurssilainen voi tulkita liikkeitä valitsemassaan spekulatiivisessa kontekstissa, kuten vaikkapa ritarien taisteluna tai eteerisen keijujen tanssina. Kurssiin haetaan apurahaa.
Mahdollisesti kolmas kurssi, Stk:n syysleiri, järjestetään Espoossa. Kurssit pyritään pitämään edullisina tai maksuttomina yhdistyksen jäsenille.

Yhdistys organisoi kirjoittajarinkejä. Stk:n ringit ovat keskustelufoorumilla toimivia, keskinäiseen palautteeseen perustuvia 4–6 hengen ryhmiä. Kukin rinki saa palautekeskustelua varten käyttöönsä palstan, johon luku- ja kirjoitusoikeutta ei ole kuin ringin jäsenillä ja ylläpidolla. Rinkiin osallistuminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä ja se on maksutonta. Rinkien toiminnasta vastaa rinkimanageri.

Muu yhdistystoiminta
Yhdistys järjestää tarvittaessa kokoontumisia ja keskustelutilaisuuksia kirjoittamiseen ja kirjallisuuteen liittyvistä asioista.
Yhdistys tekee yhteistyötä muiden science fiction -seurojen ja kirjoittajayhdistysten kanssa, ja lähettää edustajansa yhteistyökokouksiin. Yhdistys myös tukee jäsentensä perustamia ja vetämiä paikallisia kirjoituspiirejä.
Yhdistys osallistuu alan tieteelliseen toiminnan edistämiseen.
Yhdistys osallistuu mahdollisuuksien mukaan esittely- ja myyntipöydän ylläpitoon eri tapahtumissa.
Yhdistys järjestää jäsenille toimintaansa koskevan kyselyn vuosittain ja ottaa huomioon jäsentensä toiveita toiminnan suunnittelussa.
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu STk ry

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron