Teksti on rikki -kurssi 17.3. ja 5.5. Tampereella

Ilmoituksia STk ry:n toiminnasta.

Valvojat: Moderaattorit, Tiedottajat

Teksti on rikki -kurssi 17.3. ja 5.5. Tampereella

ViestiKirjoittaja Mia Miró » 12.02.2018, 20:06:56

Miten editoida ongelmallista tekstiä? - Teksti on rikki -kurssi Tampereella 17.3. ja 5.5.2018

Onko pöytälaatikossasi novelli, jonka otat säännöllisesti esiin, huokaiset ja laitat sen takaisin laatikkoon? Oletko kirjoittanut loistavan tekstin alun, etkä tiedä, mitä tekisit sille? Vuotaako tekstisi kaiken puukottamisen jälkeen henkitoreissaan leikkauspöydällä?

Ei hätää, nyt voit tuoda tekstisi STK:n omalle triage-klinikalle! Teksti on rikki -kurssi järjestetään Tampereella Pirkkalaiskirjailjoiden tiloissa lauantaina 17.3. ja 5.5.2018 klo 11-17.

Ensimmäisenä kurssipäivänä käydään läpi kirjoittamisen teoriaa työkalupakin näkökulmasta sekä analysoidaan "rikkinäistä" esimerkkitekstiä. Iltapäivällä käydään läpi kurssilaisten omia ongelmatekstejä yhdessä. Jälkimmäisellä kerralla käydään läpi lisää teoriaa korjatun esimerkkitekstin kautta sekä käsitellään kurssilaisten omia korjattuja tekstejä.

Kurssin teoriaosuuksissa käsitellään tekstin tuottamista ja muokkaamista teknisesti a) kokonaisrakenteen b) kappaleen ja c) lauseen tasolla ja sisällöllisesti a) juonen (juonikaaret, konfliktit, pohjustaminen, rytmi etc.) b) hahmojen (hahmokaaret ja hahmojen toiminnan motivointi etc.) kautta. Pääpaino on isoissa kokonaisrakenteeseen vaikuttavissa sisältömuokkauksissa. Lisäksi pohditaan mm. kerronnan sävyjä ja eheyttä.

Ennakkotehtävänä luetaan "rikkinäinen" esimerkkiteksti sekä vähintään yhden muun kurssilaisen teksti. Mikäli ongelmanovellisi on niin ongelmainen, ettet halua näyttää sen ensimmäistä versiota edes muille kurssilaisille, voit vaihtoehtoisesti pyytää palautteen kirjallisena ensimmäisen kurssikerran jälkeen. Kurssikertojen välillä osallistujat korjaavat tekstinsä ensimmäisellä kerralla saamansa palautteen perusteella (korjatut tekstit palautetaan ke 18.4.2018 mennessä).

Lähetä ilmoittautumisesi sekä "rikkinäinen" tekstisi osoitteeseen spefi.tampere@gmail.com keskiviikkoon 28.2.2018 mennessä (max 12 osallistujaa). Teksti saa olla enintään 30 liuskaa normaaliasettelulla (fontti Times New Roman tai vastaava, fonttikoko 12, riviväli 1,5, marginaalit 2 cm). Voit osallistua myös romaanikatkelmalla tai synopsiksella, mutta mikäli ilmoittautuneita on enemmän kuin kurssipaikkoja, etusijalla ovat itsenäisen, novellimittaisen kokonaisuuden toimittaneet hakijat.

Kurssin hinta on 30€ STK:n jäsenille, 50€ ulkopuolisille. Kerrothan ilmoittaumisen yhteydessä myös nimesi, osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, oletko STK:n jäsen sekä mahdollisen erityisruokavalion kahvitarjoilua varten. Kurssin ohjaa Reetta Vuokko-Syrjänen.
Mia Miró
 
Viestit: 166
Liittynyt: 07.02.2015, 13:47:15

Paluu STk ry

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron